Un produs Blogger.

joi, iunie 09, 2016

Patrimoniul cultural al minorităților etnice promovat în cadrul evenimentului ASTRA multicultural

Pentru comunicare imediată
Persoana de contact: Ciprian Ștefan, Director General
Numele instituției: Muzeul ASTRA
Telefon: 0269 202 400
e-mail: office@muzeulastra.ro

În perioada 13-19 iunie, vizitatorii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului vor putea participa la acțiunile programate cu ocazia evenimentului ASTRA multicultural. 

Eveniment de amploare dedicat promovării și valorificării patrimoniului cultural al minorităților etnice, ASTRA multicultural include: un festival de film documentar (13-19 iunie), o sesiune de comunicări (16-17 iunie), un târg al meșteșugarilor (17-19 iunie), un program de educație muzeală intitulat Creativitatea la școala multietnică (17-19 iunie) și un festival de muzică tradițională multietnică (18-19 iunie).

ASTRA multicultural face parte din proiectul Patrimoniu deschis, derulat de Muzeul ASTRA din anul 2014. Valoarea întregului proiect se ridică la 3.500.054 euro nerambursabili, fonduri care sunt folosite pentru a realiza un program cultural complex ce include construcția Pavilionului Muzeal Multicultural, reconstrucția, conservarea și restaurarea a 18 monumente reprezentative pentru diverse etnii din Muzeul în aer liber, dezvoltarea și promovarea circuitului expozițional „Calea minorităților etnice”, conservarea a 2.000 bunuri muzeale și consolidarea relațiilor româno-norvegiene prin cercetări comune privind istoria culturală a minorităților etnice.
Patrimoniu Deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA a fost ales ca proiect predefinit în cadrul programului PA16/RO12 „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”, primind o finanțare 100% nerambursabilă în valoare de 3.500.054 euro prin Granturile SEE 2009-2014 (Islanda, Liechtenstein și Norvegia).

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile la www.patrimoniudeschis.ro

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP