Un produs Blogger.

marți, iunie 28, 2016

Zilele HUNGARIKUM readuc concursul de gătit gulyás la Muzeul ASTRA

Asociaţia Maghiarilor din Sibiu - HÍD prin Centrul Cultural Maghiar, împreună cu C.N.M. ASTRA, organizează a șaptea ediţie a Zilele HUNGARIKUM. Evenimentul are ca scop principal prezentarea tradiţiilor şi valorilor culturale maghiare. 

Acţiunea cuprinde şi în ediţia din acest an CONCURSUL DE GĂTIT GULYÁS la ceaun în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Concursul se va desfăşura sâmbătă, 2 iulie 2016, începând cu ora 8, iar cei interesaţi se pot înscrie completănd formularul de participare disponibil pe siteul www.szeben.ro. Pe acest site, la secţiunea în limba română, se găsesc informaţii utile despre desfăşurarea concursului şi despre regulament.

,,Concursul de gătit gulyás la ceaun este o tradiţie care reliefează importanţa pe care Muzeul ASTRA o acordă valorilor multiculturale. La fel şi acest eveniment, Zilele HUNGARIKUM, pe care îl sprijinim ediţie de ediţie şi care a ajuns astfel la un nivel calitativ ridicat. Un lucru foarte important este faptul că pe lângă acest concurs de gătit, se vor organiza la Muzeul ASTRA ateliere meşteşugăreşti, cum sunt cele de sculptură, fierărie, textile sau confecţionat instrumente muzicale. De asemenea, vizitatorii vor putea să afle cum se construieşte o iurtă (locuință demontabilă) sau să participe la concursuri de tras cu arcul.”, a declarat Ciprian Ştefan, managerul general al C.N.M. ASTRA.   
,,Zilele HUNGARIKUM cuprind în program acest concurs de gătit, dar şi spectacole diverse, lansări de carte, vernisaje de expoziţie, mini-conferinţe, evenimente pentru copii şi un târg al meşterilor populari. Anul acesta invitat de onoare este domnul Sándor Csányi din Szolnok, organizatorul celui mai mare festival de gătit gulyás din lume. Câştigătorii concursului de gătit din data de 2 iulie vor putea participa la acest eveniment din Ungaria între 8 şi 11 septembrie 2016.”, a declarat Levente Serfőző, preşedinte Asociaţia Maghiară din Sibiu – HÍD.

Potrivit regulamentului, la concursul de gătit gulyás, organizat în Muzeul în Aer Liber, zona Târgului de Ţară, poate participa oricine, indiferent de etnia din care face parte. 

Acţiunea este cofinanţată de Consiliul Judeţean Sibiu prin Şcoala Populară de Arte şi Meserii "Ilie Micu", Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Covasna, Fundaţia Communitas. 

Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt C.N.M. ASTRAAdministrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP