Un produs Blogger.

luni, iulie 18, 2016

FOLLOW-UP TÂRGUL COMUNITĂŢILOR RURALE, EDIŢIA A V-A

În perioada 16-17 iulie 2016, 3934 de vizitatori au trecut pragul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului. Aceştia au participat astfel la ediţia a V-a a evenimentului Târgul Comunităţilor Rurale, acţiune în care au fost tratate pe larg tradiţiile culturale ale comunităţii multietnice din localitatea Cristian.
În zona Târgului de ţară vizitatorii s-au implicat activ în cele 3 ateliere interactive special amenajate (cusut, confecţionat păpuşi, fierărie). De asemenea, zilele de sâmbătă şi duminică au adus în Muzeu degustări de preparate tradiţionale specifice comunităţii română-săsească din Cristian, cum sunt ”hencleşul ”ca la saşi” sau gogoşile cu brânză, de exemplu.
O prezenţă în premieră la un astfel de eveniment a fost cea a ”gărzilor pretoriene” de la Asociaţia Castrum Novis. Aceştia au prezentat vizitatorilor armamentul şi echipamentul militar confecţionate ca replici ale artefactelor descoperite în castrul roman de lângă comuna Cristian.
Vă reamintim că primele două ediţii ale acestui târg au fost organizate în 2014 cu participarea comunei Şeica Mică şi Cârţişoara. Evenimentul face parte din programul Muzeului ASTRA pentru promovarea patrimoniului cultural din mediul rural aşa cum se pastrează el în satele din RomaniaAcţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP