Un produs Blogger.

vineri, octombrie 14, 2016

Muzeul ASTRA va găzdui expoziţia interactivă ,,DOR”

Expoziția Interactivă ”DOR”, reunește obiecte care se regăseau în gospodăriile vechi românești și anume: un război de țesut vertical, razboi de tesut orizontal, vârtelniță, sucală, fuior, gherghef, rășchitor, recipient pentru vopsirea firelor de lână. 

Practic, cei mici, dar și cei mari vor avea ocazia să parcurgă întregul proces tradițional de prelucrare a lânii. Concret, scărmănăm lână, toarcem, depănăm, sucălim, țesem și coasem. Vorbim despre îndeletnicirile pe care le aveau oamenii pe vremuri, despre jocurile din copilaria bunicilor și ne amuzăm cu câteva snoave românești. Toate obiectele vor fi puse la dispoziția copiilor pentru a lucra și a face cunoștință cu vechi meștesuguri românești. Contactul cu expoziția va fi mijlocit de o personă specializată care le va povesti copiilor atât istoria acestor obiecte, cât și modul lor de funcționare.


Expoziția se poate vizita numai cu programare, fiecare grup (clasă de elevi) va petrece cu noi o oră, timp în care copiii vor cunoaste fiecare obiect, cum funcționează, din ce este format, cum a evoluat în timp, apoi fiecare copil va lucra la fiecare obiect. Practic, oferim o lecție integrată de știință, tehnologie și istorie. La sfârșitul activității vom confecționa o mică jucărie din ață și un nasture - sfârlează sau zbârnă, cu care fiecare copil va pleca acasă (este inclusă în prețul biletului). Prețul unui bilet este de 12 lei/ persoană, grupurile vor plăti 10 lei/ copil.

Cadrele didactice și însoțitorii grupurilor nu plătesc intrare.

Se eliberează factură și chitanță pentru suma plătită, cadrele didactice primesc adeverință de participare.


Înscrieri la numărul de tel: 0721028967 -  Ioana Balaban

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP