Un produs Blogger.

joi, noiembrie 24, 2016

Filmul ,,Nunta de piatră” proiectat la Muzeul ASTRA

Dragi prieteni, acțiunile începute în cadrul proiectului ART CINE CLUB continuă. Săptămâna aceasta la Muzeul ASTRA ajunge una dintre cele mai importante producții cinematografice din istoria României. Este vorba despre filmul ,,Nunta de piatră’’ regizat de Mircea Veroiu şi Dan Piţa, film care va fi proiectat mâine (vineri), 25.11.2016, ora 17, în sala Auditorium din cadrul Pavilionului Muzeal Multicultural, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

,,Nunta de piatră” este o producţie românească din anul 1973. Filmul reprezintă debutul în lung metraj al cuplului regizoral Mircea Veroiu şi Dan Piţa. Pelicula este compusă, de fapt, din două mediu-metraje, inspirate de proza lui Ion Agârbiceanu. Acţiunea este plasată în zona auriferă a Ţării Moţilor de la începutul secolului al XX-lea.

Temă de discuţie propusă la finalul filmului este: reflectarea lumii rurale în cinematografia românească si est europeană a anilor ’60-’70.
 
Vă reamintim că acțiunea face parte din proiectul ART CINE CLUB, proiect cultural propus de Muzeul ASTRA, în parteneriat cu Asociaţia Martinus şi Universitatea ”Lucian Blaga”. Proiectul constă în vizionări de filme artistice şi documentare non lineare, însoţite de prezentări. Aceste prezentări vor fi făcute la începutul proiecţilor de către muzeografii C.N.M. ASTRA, iar la finalul filmului sunt programate o serie de dezbateri cu publicul prezent.

 


Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu..

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP