Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 02, 2016

,,Literele colorate'' – letrinele, tocul, peniţa și alfabetul chirilic la Muzeul ASTRA

Perioadă: octombrie – decembrie 2016
Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului - Şcoala din Ticera

În atelierul ''Literele colorate'' – letrinele și alfabetul chirilic, elevii vor vizita împreună cu profesorii lor expozițiile ghidate  „O sală de clasă din perioada stalinistă” și „Istoria scrisului pe teritoriul României”. Cele două expoziţii sunt organizate în Şcoala din Ticera, un monument funcţional din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Aici copii iși vor scrie numele și prenumele cu litere chirilice, după care următorul pas este cel de ,,valorificare” al atelierului .

,,Copiii înscrişi în acest atelier se vor împărți în grupe de câte 4 și vor realiza propria letrină (literă majusculă, de obicei ornată, folosită îndeosebi în cărţile cu poveşti şi basme), pornind de la iniţiala prenumelui. Apoi se pot fotografia, spre exemplu, cu aceste letrine. Hârtia ornamentată în culori va fi tăiată în bucăţi, iar fiecare copil își va lua propria creaţie desenată sub forma unui afiș. În acest fel, elevii pot cunoaşte mai multe elemente practice din istoria scrisului de pe teritoriul României.“, a declarat Tinela Pătruţ, pedagog muzeal C.N.M. ASTRA

Materiale pe care le vor folosi toţi cei înscrişi vor fi următoarele: tocuri cu peniță, cerneală, hârtie , creioane HB, creioane colorate, rolă hârtie, foarfece. Prețul atelierului este de 5 lei / copil, intrarea în Muzeu fiind inclusă în acest tarif. Atelierul se adresează copiilor din clasele primare, gimnaziale și liceu.

Detalii și programări pot fi obţinute de luni până vineri, între orele 08:15 – 16:00 de la: 

-Raluca Ioana-Andrei – pedagog muzeal - tel. 0751166526, raluca.andrei@muzeulastra.com
-Tinela Maria Pătruț – pedagog muzeal – tel. 0751166534, tinela.patrut@muzeulastra.com 


Acțiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt C.N.M. ASTRA Sibiu


Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP