Un produs Blogger.

miercuri, iunie 28, 2017

Zilele HUNGARIKUM revin la Muzeul ASTRA

Asociația HID - Centrul Cultural Maghiar Sibiu, în parteneriat cu Muzeul ASTRA, organizează în perioada 29 iunie – 2 iulie 2017 cea de-a VIII-a ediţie a evenimentului Zilele HUNGARIKUM. Inițiativa are ca scop reliefarea valorilor culturale și a tradiţiilor maghiare. La fel ca și în edițiile precedente, acțiunea va cuprinde și de această data concursul de gătit Gulyas la ceaun în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Acţiunea cuprinde şi în ediţia din acest an CONCURSUL DE GĂTIT GULYÁS la ceaun în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Concursul se va desfăşura sâmbătă, 2 iulie 2016, începând cu ora 8, iar cei interesaţi se pot înscrie completănd formularul de participare disponibil pe siteul www.szeben.ro. Pe acest site, la secţiunea în limba română, se găsesc informaţii utile despre desfăşurarea concursului şi despre regulament.

,,Zilele HUNGARIKUM prezintă valori patrimoniale și culturale specific maghiare într-o formă atractivă pentru public. În program avem spectacole, lansări de cărți, vernisaje, expoziţii, conferinţe, evenimente pentru copii, un târg al meşterilor populari și concursul de gătit gulyás la ceaun, organizat în zona Târgului de țară. Ca și noutăți, la ediția din acest an se va amenaja un parc tematic cu jucării tradiționale și tot aici va fi prezentat un spectacol de călărie și tras cu arcul. Șirul evenimentelor din program o sa continue și duminică, 3 iulie, când la Muzeul ASTRA va fi gătit un gulyás uriaș.” , a declarat Ovidiu Baron, director general adjunct Muzeul ASTRA

,,Înscrierile pentru concurs se derulează deja prin intermediul formularului regăsit pe site-ul Szeben.ro. Și în acest an invitatul de onoare este domnul Sándor Csányi din Szolnok, organizatorul celui mai mare festival de gătit gulyás din lume. Câştigătorii concursului din Sibiu vor putea participa la acest deosebit eveniment din Szolnok, Ungaria în luna septembrie 2017, organizatorii suportând toate costurile legate de deplasare. Începând cu acest an ne propunem să susținem producătorii și fermierii locali. La evenimentul din acest an vom invita un producător (bio) și fermieri locali care vor puna la dispoziția concurenților, contra cost, dar sub prețul pieței majoritatea produselor și ingredientelor necesare pentru gătitul gulyás-ului.”, a declarat Levente Serfőző, preşedinte Asociaţia Maghiară din Sibiu – HÍD.
Potrivit regulamentului, la concursul de Gătit Gulyás se pot înscrie echipe formate din minim două persoane. Printre cei care s-au înscris până acum se numără și o echipă formată din angajați/ funcționari publici  ai Consiliului Județean Sibiu din cadrul Directiei Strategii, Proiecte: Oana Popa Director executiv Directia Strategii, Proiecte, Andreea Farcasiu, Sef Serviciu Serviciul Managementul Proiectelor, Iulia Anghel, consilier, Calin Bondulescu, consilier.


Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.


Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA 

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP