Un produs Blogger.

luni, iulie 24, 2017

FOLLOW-UP EVENIMENT TÂRG FRUMOS. CERAMIC. FOLOSITOR. CERAMICA DE SASCHIZ

Târgul Internaţional Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Saschiz, organizat în perioada 19 – 23 iulie 2017, a avut loc în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, zona Târgului de ţară. La eveniment au participat 50 de specialişti şi olari din România, Ungaria şi Bulgaria. Fabrica Interkeramik din Kecskemet, Ungaria şi Interceram Sighişoara au sponsorizat demonstraţiile de olărit cu 100 kg de lut, iar partener cultural şi colaborator al Târgului a fost Asociaţia Maghiarilor din Sibiu, care ne-a sprijinit cu doi voluntari traducători maghiară-română-maghiară pentru conferinţă şi organizarea şi desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului.


Târgul a urmărit reintroducerea în sistemul obiectelor de uz casnic şi cotidian a vaselor de lut prin sublinerea beneficiilor unei alimentaţii sănătoase, estetice şi funcţionale pe care acestea le implică.

Târgul Internaţional Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Saschiz a atras un număr de  12.415 vizitatori, mai mare față de cel înregistrat la ediția precedentă (12.311).

Pe toata durata Târgului s-a creat o arhivă foto de aprox. 600 fotografii şi filme, disponibilă la Arhiva Muzeului ASTRA. În același timp s-au realizat interviuri cu olarii participanţi şi au fost culese 10 reţete, iar Muzeul ASTRA și-a completat colecția de ceramică cu 20 piese replici-ceramică de Saschiz realizate de meşterii olari participanţi, români, bulgari şi maghiari. De asemenea, aici s-au realizat 50 de obiecte de ceramică la roata olarului care au fost donate voluntarilor de la Centrul Scout Nocrich.

Un alt aspect important este cel culinar. În cele 3 zile de demonstrații culinare interactive s-au gătit aproape 150 kg de mâncare.

Târgul Frumos. Ceramic. Folositor, ediţia a VI-a 2018 va promova şi revitaliza un vechi centru de ceramică săsească din secolul XVIII-lea şi al XIX-lea, Bistriţa.
DEMONSTRAŢII DE OLĂRIT

PREMIUL I
LEŞ GAVRIL, Bodony, Ungaria

PREMIUL II
LEŞ NORBERT, Bodony, Ungaria

PREMIUL III
NAGYNÉ TÖRÖK ZSÓKA, Tiszafüred, Ungaria

DEMONSTRAŢII DE GĂTIT

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI
CENTRUL SCOUT NOCRICH (BALINT CSABA şi ALIN CIOCEA) - Gulaşul hunilor

PREMIUL I
MOLNAR JÁNOS şi MOLNARNÉ ANETTA, Tata, Ungaria (Supă de prins flăcăii)
PREMIUL II
NAGYNÉ TÖRÖK ZSÓKA, Tiszafüred, Ungaria ( Viţel cu sos vânătoresc şi găluşte)
PREMIUL III
FARKAS GÁBOR şi FARKASNÉ SZEGFŰ ANIKÓ, Mezőmegyer, Ungaria (Supă de cartofi cu ciolan afumat şi cârnaţi Csabai)

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP