Un produs Blogger.

joi, iulie 06, 2017

Valea Hârtibaciului și Animă ASTRA la … Muzeul ASTRA

Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Hârtibaciului este al III-lea târg al comunităților rurale desfășurat în cadrul programului Târgul de țară. Acest program este destinat promovării și susținerii produselor, dar și culturii gastronomice din satul românesc. Duminică, 9 iulie 2017, între orele 10-18, la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, reprezentanţii comunităţilor din Chirpăr și Hosman, din zona etnografică a Văii Hârtibaciului vor pregăti hencleș, tocăniță de berbecuț cu mămăligă și salată de varză. Nu vor lipsi de aici nici meșteșugurile și cântecele populare specifice zonei etnografice.

,,De-a lungul timpului, multe meșteșuguri s-au dezvoltat pe Valea Hârtibaciului. Publicul va avea posibilitatea să interacționeze cu meșterii populari, dar și să afle mai multe despre meșteșuguri tradiționale precum: fierărit, țiglărie, brodat pălării și pictat mobilier cu motive tradiționale. Interpretul de muzică populară Marcel Părău alături de Ansamblul Jucătorii din Chirpăr, vor promova patrimoniul imaterial al acestei zone pe perioada întregii zile.”, a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA.

De asemenea, în acest sfârșit de săptămână la Muzeul ASTRA vor fi organizate o serie de activități în cadrul programului Animă ASTRA după cum urmează:

-Atelier potcovit

Data/interval orar: 8 iulie 2017/ între orele 10-12

Locația: Fierăria funcţională, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, strada Pădurea Dumbrava, nr. 16-20, Sibiu
Fierar/potcovar: Nicolae Hunuzău din comuna Chirpăr, judeţul Sibiu

*Potcovarul va împărtăși vizitatorilor din secretele acestui meșteșug, iar doritorii pot încerca să „bată” fierul pentru potcoave.
- Teatru interactiv: Punguța cu doi bani de Ion Creangă
Data/interval orar: 8 iulie 2017/ între orele 18-19
Locația: Gospodăria din Hodac, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, strada Pădurea Dumbrava, nr. 16-20, Sibiu.

Protagoniști: publicul prezent alături de actorii Teatrului Mic din Sibiu.


Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Sibiu.
 

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA 

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP