Un produs Blogger.

luni, septembrie 11, 2017

FOLLOW-UP evenimente weekend 9-10 septembrie

Dragi prieteni, pe această cale vă aducem la cunoștință că în perioada 9-10 septembrie 2017, la Muzeul ASTRA s-au înregistrat 7150  vizitatori. În acest interval, la Muzeul ASTRA au fost organizate două evenimente importante. Este vorba despre Festivalul Tarafuri şi Fanfare și  Festivalul Gastronomic al Romilor.
La prima ediție a Festivalului Gastronomic al Romilor, în Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului romii au gătit supă cu afumatură și tăiței, vinete umplute, varză călita cu mămăliga, rață pe varză, purcei la proțap și prăjituri de casă. Vizitatorii au degustat din toate aceste produse. Muzeul ASTRA a avut calitatea de partener și de gazdă în cadrul acestui eveniment organizat de Fundația Centrul European de Integrare al Romilor (C.E.I.R.), proiect cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu prin Programul acțiunilor din domeniul culturii pe anul 2017, prin Școala Populară de Arte și Meserii „ILIE MICU”. 
La Festivalul Tarafuri şi Fanfare au fost prezenți peste 50 de muzicanți din țară. Aceștia au cântat prin Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului mai multe piese de joc, de dragoste, de jale, hore, sârbe, doine şi balade, cântece lirice, de lume. Totodată, la Târgul de Țară au fost organizate ateliere de gătit interactive în care vizitatorii au servit mâncăruri tradiționale care se serveau pe la nunți în trecut. Muzeul ASTRA şi Asociaţia Culturală „Arhetipuri: datini, muzică, rost”, în parteneriat cu Mişcarea de Rezistenţă, au organizat cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Tarafuri şi Fanfare (ediţia a VI-a de Sibiu).

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP