Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 06, 2017

Muzeul ASTRA, gazda primei ediții a Festivalulului Gastronomic al Romilor

În scopul promovării obiceiurilor și tradițiilor în domeniul gastronomic al romilor, Fundația Centrul European de Integrare al Romilor (C.E.I.R.) va organiza Festivalul Gastronomic al Romilor, Editia 1– 2017 - Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu prin Programul acțiunilor din domeniul culturii pe anul 2017, prin Școala Populară de Arte și Meserii ,,ILIE MICU’’.  
Evenimentul va avea loc în data de 09.09.2017 în locația Complexului Naţional Muzeal ASTRA, Muzeul în aer liber-Târgul de țară, începând cu ora 14:00. Acesta este cel mai important eveniment al Fundației, la care va participa un număr foarte mare de persoane interesate în activități gastronomice, de menținere și de promovare a tradițiilor rome. În afara  participanților, evenimentul va găzdui numeroși invitați speciali - reprezentanţi ai Consiliului Județean, ai Primăriei și ai unor companii cunoscute și apreciate, interpreți muzicali. 
În cadrul evenimentului vom organiza un concurs de mâncăruri tradiționale rome, cu participanți,  juriu și premii. Astfel, startul pregătirii mâncărurilor se dă la ora 14:00, iar Juriul va aprecia mâncărurile pregătite la ora 16:00.
PROGRAM

13:00 - Prezentarea echipelor - 30 min   
13:30 - Prezentarea mâncărurilor care vor fi pregătite- fiecare echipă își va prezenta felul său de mâncare - 30 min   
14:00 - Se dă Startul pregătirii mâncărurilor, cei care au nevoie de mai mult timp pentru gătit, vor începe pregătirile mai devreme - 2 ore    
16:00  - Prezentarea către juriu pentru degustare a mâncărurilor gătite - 1 oră    
17:00 - Rezultatele și comentariile juriului: Pentru locurile I, II si III se vor înmâna diplome și cecuri valorice. Ceilalți participanți vor primi diplome de participare - 1 oră    
16:00-18:00 - Concert grupul romilor de la Toflea, Galați - 2 ore   

După premierea participanților toți invitații au posibilitatea degustării din toate bunătățile pregătite.Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP