Un produs Blogger.

joi, decembrie 28, 2017

Hrănirea pe timp de iarnă a păsărilor cuibăritoare rezidente din Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, a inițiat un program de cunoaștere și promovare a patrimoniului natural din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Programul respectiv a fost realizat în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română. Acest program vizează păsările cuibăritoare rezidente, dar și pe cele migratoare, care vin și revin în Muzeu. Primul pas al proiectului a fost montarea de hrănitori speciale, acțiune realizată la sfârșitul lunii noiembrie, urmând ca în 2018 să fie montate unele cuiburi artificiale.

„Încă de timpuriu, observarea păsărilor a devenit o artă, o artă în continuă schimbare, în care mereu sunt adăugate sentimente, trăiri și lumi noi. În timpul lunilor calde ale anului, păsările găsesc cu ușurință hrană, atât vegetală, cât și animală. În schimb, iarna, înaripatele sedentare suferă adesea de foame, iar în cazuri extreme pot chiar muri. În căutările lor, păsările sunt nevoite să-și adapteze metabolismul la alte surse de mâncare. Este momentul ca păsărelele din jurul nostru să fie ajutate, asigurându-le hrana adecvată. Alimentarea hrănitorilor va fi efectuată numai de către specialiști, oamenii, din exces de generozitate, pot pune pâine, care nu este bună pentru păsări sau alte alimente neindicate.”, a declarat Oana Burcea, muzeograf Muzeul ASTRA.


Specialiști ai Muzeului ASTRA și ai Societății Ornitologice Române, filiala Sibiu, au montat nouă hrănitori în perimetrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului. Aceste hrănitori sunt alimentate în fiecare zi cu semințe de floarea-soarelui netratate, crude. Rezultatele nu au întârziat să apară, iar zi de zi zeci de pițigoi, scatii,  dar și ciocănitori sau țicleni se hrănesc din locațiile special amenajate.

Info text și coordonatori:
Oana Burcea, muzeograf, Muzeul ASTRA

Cătălin Fuciu, ornitolog, coordonator sucursala Sibiu, Societatea Ornitologică Română

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA Sibiu
Tel.: 0749791913

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP