Un produs Blogger.

marți, mai 15, 2018

Noaptea Muzeelor la Muzeul ASTRA 2018

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, a pregătit pentru Noaptea Muzeelor un program interactiv, care va începe la ora 18 și se va încheia la ora 1 noaptea. Pe scena de pe lacul din Muzeul în aer liber vor fi concerte Domino(ora 20) și Vama(ora 21:30). La Târgul de țară vizitatorii vor avea parte de cântece și dansuri populare (18-19:30 - Școala de dans Ioan Macrea, Ansamblul folcloric Datina din Tălmaciu, Ansamblul folcloric Datina din Aleșd, județul Bihor), dar și de demonstrații culinare între orele 18 și 23. 

„An de an aducem la Muzeul ASTRA proiecte interactive prin care promovăm cultura pe plan național, dar și international. Noaptea Muzeelor este, practic, un eveniment prin care noi ne dorim să confirmăm drumul pe care am pornit și anume cel de a transforma Muzeul într-un pol al culturii și al multiculturalității. Va fi cea mai lungă noapte a culturii, dar noi suntem convinși că vizitatorii vor fi alături de noi. Aici cu siguranță nu doar că vor admira peisajul, dar vor și înțelege Muzeul ASTRA cu tot ce presupune acesta. “ , a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA. Povestea lânii. De la tuns la tors este un atelier meșteșugăresc organizat la gospodăria din Poiana, între orele 18-19, iar cei de la Asociația Castrum Novis vor readuce în Muzeul în aer liber atelierele de tras cu arcul, făurit săgeți, confecționat obiecte din piele, fierărie după metode folosite de soldații Imperiului Roman. De asemenea, cei de la Veteris Milites vor organiza ateliere de monetărie, bijuterii, scriere antică și jocuri antice între orele 18 și 21. Cele 3 ateliere fac parte din programul Animă ASTRA. Totodată, vizitatorii pot fi personaje în poveștile românești ale copilăriei într-un teatru interactiv pus în scenă de către actorii Teatrului Mic din Sibiu (18-19 – Gospodăria din Hodac). În Pavilionul Muzeal Multicultural vor avea loc expozițiile Atelier. Cale. Târg, Schimbări. Changes. Endring, Comunitatea mea multiculturală și un atelier de țesut la gherghef Cel mai lung tricolor.În centrul istoric al Sibiului, la Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder, Casa Hermes, Piața Mică, nr. 11, între orele 18.00 – 00.30 vizitatorii pot urmări expoziția Daruri din Epoca de Aur și 
expoziția TRANS/FORM. La Muzeul de Etnografie Săsească Emil Sigerus, Casa Artelor, Piața Mică, nr. 21, între orele 18.00 – 00.30 publicul are acces la expoziția Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani.

La ora 20, spectacolul va începe pe scena de pe lacul Muzeului în aer liber. Prima formație care va urca pe scenă a deschis ultimele trei ediții ale evenimentului Noaptea Muzeelor în Muzeul Astra. DOMINO reușește să fie o trupă unică în peisajul muzical românesc datorită combinației de instrumente folosite – țambal, tobe și chitară bas, a prezenței scenice și a felului în care reușește să-și surprindă publicul de fiecare dată. Muzica lor se încadrează în categoria rockului alternativ însă are foarte multe influențe, mai ales din folclorul românesc, ceea ce face ca stilul lor să fie și mai greu de definit. Trupa e formată din Romulus Cipariu - țambal, voce, Sebastian Marcovici – chitară bass, voce, Valentin Oancea – tobe și Medve Sandor – trompetă. Cel mai așteptat concert al zilei va începe după ora 21, când pe scena muzeului va urca formația Vama. Acesta este primul concert în Sibiu al trupei fondate de Tudor Chirilă și Eugen Caminschi după lansarea noului lor album. Realizat în totalitate în limba engleză, pe noul album se regăsesc piese precum Ghosts at War și Cure-K dar și Memories Now, primul single de pe acest nou album, al treilea din istoria de 10 ani a formației. Pe lângă cei doi artiști, din trupă mai fac parte Gelu Ionescu, Lucian Cioargă și Dan Opriș. Hit-urile lor ”Perfect fără tine”, ”Vara asta” sau ”18 ani” au intrat în heavy-rotation la toate radiourile românești și au devenit iconice pentru sute de mii de tineri. Hit-ul”Perfect fără tine” a petrecut 26 de săptămâni în Top 10 Media Forest și a fost Piesa Anului 2013 la Premiile Radio România și la ZU Music Awards. 
Noaptea Muzeelor este un eveniment ajuns la ediția cu numărul XIV. Intrarea în Muzeu va fi liberă între orele 18 și 01. 

PROGRAM
Noaptea Muzeelor
sâmbătă, 19 mai 2018

Intrare gratuită în toate unitățile Muzeului ASTRA începând cu ora 18.00

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului
-       18.00 – 01.00
Scena de pe lac
- 20.00 – 21.30 Domino
- 21.30 – 23.30Vama
Târgul de Țară
- 18.00 – 19.30 Școala de dans Ioan Macrea
 Ansamblul folcloric Datina din Tălmaciu
 Ansamblul folcloric Datina din Aleșd, județul Bihor

- 18.00 – 23.00 demonstrații culinare
- 18.00 – 21.00
- Castrum Novis – ateliere de tras cu arcul, făurit săgeți, confecționat obiecte din piele, fierărie
- Veteris Milites - ateliere de monetărie, bijuterii, scriere antică și jocuri antice

Gospodăria din Poiana
- 18.00 – 19.00 atelier meșteșugăresc Povestea lânii. De la tuns la tors

Gospodăria din Hodac
- 18.00 – 19.00 Teatrul mic din Sibiu cu povești românești

Pavilionul Muzeal Multicultural
- 18.00 – 00.30
- expoziția Atelier. Cale. Târg
- expoziția Schimbări. Changes. Endring
- expoziția Comunitatea mea multiculturală
- atelier de țesut la gherghef Cel mai lung tricolor

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder
Casa Hermes, Piața Mică, nr. 11
- 18.00 – 00.30 expoziția Daruri din Epoca de Aur
expoziția TRANS/FORM

Muzeul de Etnografie Săsească Emil Sigerus
Casa Artelor, Piața Mică, nr. 21
- 18.00 – 00.30 expoziția Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani

Caravana Noaptea Muzeelor
- 10.00 – 18.00 în localitățile Daia, Roșia, Noul Român, Cârțișoara, Cârța cu plecarea din Muzeul în aer liber și revenire în aceeași locație

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.
Cosmin Călinescu, purtător de cuvânt 
Muzeul ASTRA


Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP