Un produs Blogger.

marți, iunie 26, 2018

Ziua Sugarului 2018, ediția a XIII-a

Ziua Sugarului este o sărbătoare dedicată vizitatorilor mari și mici, care a debutat pe data de 1 iulie 2006. Anul acesta evenimentul organizat de Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, a ajuns la cea de-a XIII-a ediție.  Ca în fiecare an, Ziua Sugarului are loc în prima duminică a lunii iulie, între orele 10 și 18, la Etno Tehno Parc, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. 

,,Muzeul ASTRA va fi, în această zi specială, ținta tuturor familiilor tinere și nu numai. Așteptăm să ne fie alături la Ziua Sugarului părinți cu sugari, bunici, chiar străbunici și alte rude: frățiorii, respectiv surioarele mai mari ale bebelușilor, nași și nașe, unchi și mătuși, veri și verișoare. Activitățile din program sunt premiate de partenerul oficial al evenimentului: Bella Happy și sponsorul principal, PETIT BEBE, dar și de către ceilalți sponsori. Ziua Sugarului este dedicată, în primul rând, copilaşilor cu vârste cuprinse între o zi şi doi ani pentru care vom organiza concursurile: Cross-ul Bebe, pe mochetã (de-a buşilea), Cross-ul Bobocel, Miss şi Mister Bebe, Miss şi Mister Bobocel. Pentru mămici şi tătici pregătim un program special alcătuit din concursuri instructive şi distractive: Mămica ŞtieTot, Tăticul Priceput. În completare, Asociația Mâini Unite - din dragoste pentru copii va pune la dispoziția mamelor care alăptează un cort special amenajat în acest scop și va oferi consiliere specifică. După terminarea concursurilor din prima parte a zilei, între orele 13:15 și 13:45, vă invităm să participați la discuția informativă și interactivă: Cât de importantă este pentru tine SĂNĂTATEA COPILULUI TAU? Mituri vs. Realitate, cu siguranță, un subiect deosebit de important și interesant pentru tinerii părinți.
Centrul de învățare a limbii engleze Helen Doron va organiza, şi în acest an, diverse ateliere de creație, activităţi şi jocuri în limba engleză, punctul forte din programul lor constituindu-l prezentarea interactivă a cursurilor în limba engleză pentru bebeluşi și gimastica de dimineața și de după-amiază (10.00 : Let’s stretch! Good morning exercise (activități de înviorare, mișcare și dans) și 15.30-16.00: Colours and fun! (activități de asociere și diferențiere culori și forme, dezvoltarea capacității de concentrare), iar Learn with Music Sibiu va invita copilașii pe Mocheta cu Instrumente Muzicale...de Percuție!”, a declarat Eliza Penciu, muzeograf Muzeul ASTRA. 


Agenția Națională ANTIDROG, colaborator al Muzeului ASTRA și al Zilei Sugarului, va veni cu activităţi specifice de prevenire a consumului de droguri legale şi ilegale, de substanţe noi cu efect psihoactiv, denumite generic „etnobotanice”, şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos ce va implica un grad mărit de responsabilitate civică. 

Intrarea va fi gratuită pentru copiii cu vârsta de până la trei ani și un însoțitor. 

PROGRAM
ZIUA SUGARULUI 
ediţia a XIII-a 
Muzeul în Aer Liber, Etno Tehno Parc
1 iulie 2018 – orele 10.00 – 18.00


Ora 10.00 – Deschiderea oficială
Orele 10.00 – 10.30 – Înscrieri pentru următoarele concursuri:
Cross-ul Bebe (copii între 0 şi 12 luni)
Cross-ul Bobocel (copii între 1 şi 2 ani)
Concursul Mămica ŞtieTot
Orele 10.30 – 11.15 – Cross-ul Bebe
Orele 11.15 – 12.15 – Mămica ŞtieTot
Orele 12.15 – 13.00 – Cross-ul Bobocel
Orele 13.15 – 13.45 – Discuție informativă și interactivă: Cât de importantă este pentru tine SĂNĂTATEA COPILULUI TAU? Mituri vs. Realitate.

PAUZĂ INTERACTIVĂ, ÎNTRE ORELE 14.00 – 16.00
(jocuri, desen, muzică, instrumente muzicale de percuție,
dans, voie bună şi Helen Doron English cu activități pentru dezvoltarea motricității fine și a dezvoltării fizice, activități de creație, memorie și logică)

Orele 15.30 – 16.00 – Înscrieri pentru următoarele concursuri:
Miss & Mister Bebe (copii între 0 şi 12 luni)
Tăticul Priceput
Miss & Mister Bobocel (copii între 1 şi 2 ani)
Orele 16.00 – 16.20 – Miss Bebe
Orele 16.20 – 16.40 – Mister Bebe
Orele 16.40 – 17.00 – Concurs Tăticul Priceput
Orele 17.00 – 17.30 – Miss Bobocel
Orele 17.30 – 18.00 – Mister Bobocel

Asociația Mâini Unite - din dragoste pentru copii
Consiliere în alăptare

Centrul de învățare a limbii engleze HELEN DORON EARLY ENGLISH
10.00 : Let’s stretch! Good morning exercise (activități de înviorare, mișcare și dans)
15.30-16.00: Colours and fun! (activități de asociere și diferențiere culori și forme, dezvoltarea capacității de concentrare)

Learn with Music Sibiu pe Mocheta cu Instrumente Muzicale...de Percuție!
Prin Europa ...cu muzica în bagaj! – 11,00 – 11,15
Mamă, tată, țineți pasul cu mine? – 12,30 – 12,45
Summer fun! – Oriunde am fi, vara visăm la mare – 15,00 – 15,15
Animale din junglă – 16,30 – 16,45

Intrarea liberă pentru copiii cu vârsta până la 3 ani și un însoțitor

Partener oficial: BELLA HAPPY
Sponsor principal: PETIT BEBE
Colaboratori: Agenţia Naţională Antidrog; Asociația MÂINI UNITE – din dragoste pentru copii
Sponsorii evenimentului: Centrul de învățare a limbii engleze – Helen Doron – Early English, Learn with Music Sibiu, Inspire Studio, AQUADOR, Antibiotice SA și Cutaden Bebe.


Info text & responsabil acțiune: Eliza Penciu, muzeograf Muzeul ASTRA

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP