Un produs Blogger.

vineri, august 17, 2018

PROGRAM WEEKEND 17-19 August, 2018

Dragi prieteni, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează (și) în acest weekend Târgul Creatorilor Populari din România, ediția a XXXV-a. La acest eveniment sunt prezenți încă din această săptămână peste 250 de meșteri populari din toate zonele etnografice ale țării, dar și din Republica Moldova. Cunoscut şi sub denumirea de ,,Târgul de Sfânta Maria”, Târgul Creatorilor Populari reuneşte încă din 1983 meşteri populari de diferite etnii şi din diverse zone etnografice ale ţării. 

De asemenea, în acest weekend la Muzeul ASTRA vor mai avea loc animatii cu diverse ipostaze ale țăranului român din perioada Primului Război Mondial până la Marea Unire. Țăranul român de la Război la Unire este o inițiativă derulată prin Programul Centenar, finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Departamentul Identitate Națională - România Centenară. În cadrul animațiilor culturale din program, vor fi ilustrate sarcini din gospodărie pe care le rezolvau bărbații aflați în permisie.

Țăranul român de la Război la Unire  va aduce doinele si cântecele de cătănie ale Mariei Casandra Hausi într-un recital extraordinar la Muzeul ASTRA, sâmbătă, 18 august 2019, începând cu ora 17, în poiana din fața Bisericii din Dretea.


Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP