Un produs Blogger.

vineri, septembrie 28, 2018

INFO IMPORTANT MUZEUL ASTRA - PROGRAM WEEKEND 28.09.2018 – 30.09.2018

Dragi prieteni, pe această cale vă aducem la cunoștință că în acest weekend la Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, vor avea loc următoarele evenimente:

- Ateliere interactive & tururi ghidate la Noaptea cercetătorilor eveniment în care Muzeul ASTRA are calitatea de partener – vineri, 28.09.2018. 

Muzeul ASTRA are calitatea de partener în cadrul evenimentului Noaptea cercetătorilor , acțiune organizată de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Ediția de anul acesta a Nopții cercetătorilor va avea loc vineri, 28 septembrie, între orele 15:00 – 23:00, iar acțiunile propuse de Muzeul ASTRA se vor desfășura în Pavilionul Muzeal Multicultural din Dumbrava Sibiului.

Atelierele susținute de către specialiștii muzeului se vor adresa tuturor categoriilor de public. Astfel, cei interesați vor putea lua parte la un atelier de vopsire a mătăsii în condiții de laborator, prin tehnici specifice, o ocazie unică pentru public de a cunoaște secretele profesionale ale restauratorilor patrimoniului muzeal. Pentru persoanele cu deficiențe de vedere sau de auz se vor organiza două ateliere de accesibilizarea patrimoniului. Astfel, instalația Hiding in Plain Sight documentează prin interviuri și fotografie tip portretistică experiențele a șase nevăzători și slabvăzători și modul în care ei se raportează la conceptul de fotografie, dar, mai important, propune o soluție de includere a comunității nevăzătorilor în discursul artistic.

Proiectul are și o componentă de conștientizare care se adresează persoanelor tipice cărora le va fi obturat văzul prin legare la ochi. Cel de-al doilea atelier – Muzica se simte - propune audienței o experiență inedită prin perceperea muzicii cu ajutorul instalațiilor și tehnologiei de ultimă oră (senzori de mișcare, circuite etc). Și acest proiect are și o componentă de conștientizare care se adresează persoanelor tipice cărora le va fi obturat auzul cu căști de antifonare. Aceste două ateliere fac parte din programul anual Fără Limite – Împreună întru Tradiție de accesibilizare a informației culturale și a patrimoniului muzeal dedicat persoanelor cu dizabilități (publicului atipic) în primul rând, dar și publicului tipic (fără dizabilități) prin intermediul componentei de conștientizare. În anul 2018, acest program se desfășoară sub egida Anul European al Patrimoniului.

Cei interesați de fotografie vor putea admira în cadrul expoziției Satul în imagini fotografice - acum şi la început de veac câteva aparate de fotografiat vechi din perioada 1960-1980. De asemenea, expoziţia cuprinde fotografii realizate din acelaşi unghi cu cele de la început de veac şi expuse în paralel cu cele din colecţia Muzeului ASTRA. Publicul poate studia, prin comparaţie, imaginea satului românesc de acum şi de la început de secol XX, din perspectivă antropologică. În cadrul atelierelor de reciclare creativă și decorare ceramică la roata olarului atât adulții cât și copiii vor învăța să valorifice resturile textile într-un mod creativ și să le transforme în covorașe decorative precum și să imprime pe suporturile de carton simbolul spiralei atât de răspândit în meșteșugul olăritului. Participanții la aceste ateliere vor învăța să folosească ghergheful și roata olarului având astfel ocazia să înțeleagă mai bine cele două tehnici.
Prin intermediul atelierului Viața secretă a obiectelor muzeale, participanții vor putea afla ce presupune profesia de muzeograf sub toate aspectele sale, de la cercetare până la valorificarea patrimoniului muzeal.

Cu ocazia Nopții cercetătorilor, Muzeul ASTRA va organiza tururi ghidate, inclusiv nocturne, la Casa de viticultor sas din Șeica Mică, județul Sibu. Grupurile vor pleca, împreună cu muzeograful, din fața Pavilionului Muzeal Multicultural, poarta 1, la orele 17:00, 19:00 și 21:00. După ora 20:00, accesul în Muzeul în aer liber va fi permis exclusiv grupurilor.

- Competiția națională de tir cu arcul “3D NATIONAL ARCHERY CHAMPIONSHIP – 2018” – 29-30.09.2018. Detalii în comunicatul de presă emis de organizatori:

Vă informăm că, în perioada 29-30.09.2018, FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE ARC TRADIŢIONAL ŞI FIELD, în colaborare cu secția de TIR CU ARCUL a Clubului Sportiv VEKTOR SIBIU, organizează cu sprijinul COMPLEXULUI NAŢIONAL MUZEAL ASTRA și al sponsorului principal, Clubului Sportiv “ARIA PENTRU SPORT”, competiția națională de tir cu arcul “3D NATIONAL ARCHERY CHAMPIONSHIP – 2018”.

Proiectul sportiv se materializează într-o competiție națională între arcași dotați cu toate tipurile de arc (compound, recurve, tradițional), pe un traseu provocator, cu ținte 3D,   replici ale faunei specifice mediului în care se desfășoară concursul.

Vă adresăm rugămintea de a fi alături de noi la cea de-a doua ediție a competiției, pe care ne-o dorim să devină un punct de referință al agendei sportive a municipiului Sibiu. Vă solicităm, de asemenea, sprijin specializat pentru promovarea concursului la nivel local și național, prin mijloacele și canalele de comunicare de care dispuneți.
 
Programul competițional se desfăşoară pe parcursul a două zile (sâmbătă și duminică), în intervalul orar 08.00-18.00 (sâmbătă), respectiv 08.00-13.00 (duminică). Mizăm pe prezența publicului sibian de toate vârstele, cu care să împărtășim eleganța, profunzimea și provocările specifice tirului cu arcul.

Prin muncă asiduă, antrenament, exercițiu de voință și implicare materială individuală, arcașii legitimați ai Clubului Sportiv VEKTOR au obținut în ultimii doi ani rezultate de excepție, aducând notorietate clubului, orașului și județului Sibiu. La finele anului 2017, Federația Română de Arc Tradițional și Field a evidențiat cel mai bun arcaș la nivel național, în persoana instructorului sibian de tir cu arcul Ovidiu Alexandru GRECU, iar clasamentul general al celei mai importante competiții de profil a propulsat Clubul Sportiv VEKTOR pe primul loc la nivel național. Rezultatele de excepție obținute de sportivii sibieni și capitalul de imagine al orașului Sibiu a determinat specialiștii Federației să accepte să înscrie acest concurs în calendarul competițional anual.

Începând cu acest an, arcașii sibieni beneficiază de sprijinul nemijlocit al Clubului Sportiv “ARIA PENTRU SPORT”. Proiectul comun își propune să promoveze tirul cu arcul în rândul tinerilor și să răspundă unui deziderat major al activității sportive: educația tinerei generații pentru mișcare, într-un mediu deconectat de la viciile citadine.

Competiția se desfășoară respectând prevederile legale privind activitatea sportivă de tir cu arcul, cerințele specifice de protecție a mediului și în condiții de siguranță pentru competitori și publicul spectator.

Detaliile privind programul manifestării sportive și confirmarea prezenței oficiale la activitate - la tel: 0744 63 00 95 – Ovidiu GRECU , 0745 77 14 37 – Marius POPENȚA, ,

Sărbătoarea Recoltei la Muzeul ASTRA – duminică, 30.09.2018 
Buonavista Duathlon Challenge 2018 – 30.09.2018 – eveniment în care Muzeul ASTRA are calitatea de partener&gazdă. Detalii, aici: https://www.facebook.com/events/237348950169700/

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP