Un produs Blogger.

marți, decembrie 18, 2018

Programul Centenar la Muzeul ASTRA


203.943 – acesta este numărul de beneficiari care au participat anul acesta în cadrul celor 3 proiecte organizate de Muzeul ASTRA prin Programul Centenar. Este vorba despre: Țăranul român, de la Război la Unire, Satul din spatele frontului și un album editat de Muzeul ASTRA. Pentru punerea în scenă a evenimentelor și a scenariilor din program au participat peste 500 de specialiști, membri în 4 asociații de reconstituiri istorice, angajați ai Muzeului ASTRA, studenți ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, interpreți și artiști populari, meșteri și trupe de teatru.

„Toate cele 3 proiecte organizate de Muzeul ASTRA în Programul Centenar au constat  în animații culturale și interactive de mare impact, desfășurate în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, locul ce reunește întru-un pol al culturii întreg spatiul etnografic românesc. Drama Marelui Război, recreionată în Muzeul ASTRA, l-a avut ca personaj central pe țăranul român chemat la cătănie. Scenariile de reconstituire și atelierele interactive au readus  în prim plan secvențe de pregătire   a confruntărilor pe câmpul de luptă, incursiuni ale cavaleriei, momente de repaus și hrană la bucătăria de campanie. De asemenea, s-au organizat și ateliere de reparare a echipamentelor cu rol de aprovizionare a trupelor. Tot ce a însemnat Programul Centenar la Muzeul ASTRA a fost valorificat, într-un fel special, printr-un album editat în care se regăsesc  60 de  imagini sugestive de la evenimentele derulate în acest an, dar și 227  fotografii, 4 hărți și două obiecte  de patrimoniu din perioada 1900-1933. A fost o muncă pe care ne-am asumat-o și pe care publicul prezent, judecând după sutele de mii de vizitatori, a înțeles-o pe deplin.”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

În perioada iunie – decembrie 2018, au fost organizate 14 acțiuni la Muzeul ASTRA sub Programul Centenar. Țăranul român, de la Război la Unire, Satul din spatele frontului și albumul editat de Muzeul ASTRA au fost finanțate de către Departamentul Centenar din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale cu suma de 525.000 lei.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.


Cosmin Călinescu

Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA 

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP