Un produs Blogger.

joi, mai 23, 2019

Muzeul ASTRA la „Mascaras del Mundo”

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, este prezent în aceste zile la expoziția internațională „Măștile Lumii” (Mascaras del Mundo). Este vorba despre un eveniment cultural de amploare, organizat de Ambasada României la Havana, capitala Cubei. În cadrul expoziției sunt expuse 32 de măşti tradiționale româneşti, alături de exponate din 7 state de pe trei continente.


„Țin să menționez că am fost prezenți într-un cadru deosebit la vernisajul expoziției „Măștile Lumii”. Spațiul ales este o fostă mănăstire franciscană, un centru cultural situat în centrul istoric al Havanei. La vernisaj au participat înalți diplomați din America Centrală și de Sud, dar și din Asia, împreună cu oameni de cultură din țările implicate în proiect. Toți cei prezenți au observat în expoziție măiestria artistică a țăranului român, reliefată prin simbolistica și teatralitatea măștilor expuse. 14 dintre cele 32 de măști expuse fac parte din colecția Muzeului ASTRA. Delegația noastră a participat la mai multe ateliere de lucru în Cuba, conferințe, cercetări, emisiuni radio și schimburi de experiență. De altfel, noi vom organiza ateliere meșteșugărești și educaționale în unitățile de învățământ din Havana pe tot parcursul prezenței noastre aici. Implicarea noastră activă într-un astfel de proiect, duce din nou Muzeul ASTRA pentru hotare și reconfirmă acest spațiu ca fiind un pol al culturii și al diversității culturale. “, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul Muzeului ASTRA din Sibiu

Pe lângă măștile expuse, Muzeul ASTRA este prezent la Havana și cu Ioana Negoiță, un meșter popular, creator de măști tradiționale românești. Cu prilejul acestui proiect, delegația Muzeului ASTRA realizează în Cuba cercetări de teren, expediții, în diferite zone, respectând „urmele” exploratorilor Emil Sigerus și Franz Binder. Colecțiile acestora reprezintă componente esențiale ale patrimoniului cultural pe care Muzeul ASTRA îl promovează. În expoziția organizată la Havana, Cuba, Muzeul ASTRA reprezintă țara noastră alături de Muzeul Bucovinei și de Muzeul Național al Țăranului Român.

INFO TEXT: Ovidiu Baron, director general adjunct Muzeul ASTRA
Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.
Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP