Un produs Blogger.

miercuri, iunie 26, 2019

Eveniment din Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței la Muzeul ASTRA

Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței  aduce astăzi la Muzeul ASTRA un atelier culinar cu un meniu bogat în elemente din îndepărtata China, în paralel cu bucate tradiționale din Mărginimea Sibiului.

Șase maeştri în artă culinară, cinci pedagogi şi un student de la Institutul Tehnic de Turism şi Comerţ din Changzhou, vor găti astăzi, începând cu ora 16, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Este vorba despre Wang Jing, Wei Zhou Ping, Due Yue Hong, Yuan Shi Ping, Liu Qi și Ge Ze Wei, pe numele lor, care vor pregăti  felii din carne de porc, gătite la abur, cu boabe ,,distilate’’, pui fiert feliat, creveți de cristal, țelină prăjită, ouă cu castraveți, cartofi tocați cu ardei verde, tăieței prăjiți cu sote de legume și carne, supă tofu, pastă de fasole roșie prăjită în untură.

De cealaltă parte, bucătăria tradițională din Mărginimea Sibiului va fi reprezentată de Chef Alin Barabancea, ambasadorul  Regiunii Gastronomice Sibiu. Împreună cu familia Mitrea din Tălmaciu și reprezentanți ai Facultății de Științe Agricole (Universitatea Lucian Blaga din Sibiu), Chef Alin Barabancea va pregăti pomana porcului, gustări tradiționale cu pastă de jumări, untură de porc mangalița, platouri cu brânzeturi.
 
Pe această cale, vă reamintim că astăzi, între orele 20 și 24 se vor (re)aprinde cele 20 de instalații de lampioane din cadrul Lantern Festival - China în 20 de legende

Lantern Festival - China în 20 de legende și Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței sunt două evenimente organizate de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu și Ambasada Republicii Populare Chineze în România. De asemenea, din organizare mai fac parte și Zigong Haitian Culture Co., Ltd., Ministerul Culturii și Turismului din China (Ministry of Culture and Tourism of the People’s Republic of China).

Parteneri: Consiliul Județean Sibiu; Consiliul Local prin Primăria Municipiului Sibiu; Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019; Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu; Institutul Confucius din Sibiu; UniCredit Bank.
Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.


Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP