Un produs Blogger.

luni, iunie 03, 2019

Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu 2019, ediția a VII-a

Dragi prieteni, în zilele de 7, 8 și 9 iunie 2019 la Muzeul ASTRA, în Pavilionul Muzeal Multicultural, vor fi prezenţi peste 30 de desenatori şi autori de benzi desenate din țară şi din străinătate pentru a expune și a realiza grafică, pentru a concepe proiecte și a purta discuții pornind de la banda desenată!

Artişti din 8 ţări se vor întâlni la Sibiu pentru a VII-a ediție a unui festival de excepţie: Nicoby și Coralie de Gonzaga (Franţa), Paul Rietzl (Germania), Octavian Curoșu, Alex Buretz și Ana Grigorovscaia (Republica Moldova), Marko Stojanovic și Tiberiu Beka (Serbia), Rumen Chausev (Bulgaria), Emanuele Leoni, Daniele Busnelli și Luca Salvadei (Italia) și colectivul Nacion Alien (Mexic), sunt numele prestigioase din line-up-ul comics-ului internaţional. Printre autorii români invitați, ne vor onora cu prezenţa Ileana Surducan (Vacanța lui Nor), Xenia Pamfil (Raven the pirate princess), Anna Benczedi (Știma apelor), Rebeka Tătaru (Elly Color, Lev Comics), Alin Ivan (Vlady), Gabriel Rusu (Eternul Adam, Destin), Alexandru Ciubotariu (Dincolo de Orizont, Story of me), Mihai Grăjdeanu (Comics Didactic), Marian Mirescu (AH BD), Lucian Amarii (Jup), Victor Ivan (Gheo Comics) etc. Vor fi alături de noi cu standuri: Editura Grafic (Grupul editorial Art), anticariatul Târgul Cărții, librăria Cărturești și giftshop-ul Cadouri Grozave. Anul acesta standul Wacom for Creatives, va fi unul aniversar, ajuns la 35 de ani și ne va încânta cu cele deja știute și cu multe alte surprize.
Tema festivalului - Ghid  de „supraviețuire a orașeanului la țară” / Ghid de „supraviețuire a țăranului în oraș”- va scoate în evidenţă diferențele/similitudinile dintre cotidianul rural și cel urban, precum și modul de adaptare al veneticilor la aceste medii.
Fidel tradiţiei de a prezenta publicațiile într-un mod inedit, festivalul nostru propune activităţi pentru toate gusturile: workshop-uri, meciuri de benzi desenate, expoziţii, live-drawing, conferinţe și lansări de albume BD.

De la prima sa ediţie din 2013, Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu crește și atrage în fiecare an tot mai mulți vizitatori. În 2018, peste 8000 de vizitatori au trecut pragul Muzeului ASTRA în timpul festivalului. Acesta se impune ca unul dintre evenimentele de marcă din sfera artelor grafice din România.Festivalul Internaţional de Benzi Desenate de la Sibiu este un eveniment organizat de Asociaţia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu, Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi Asociaţia Solidarité 35 Roumanie. Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Acţiunea este cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu pe Agenda culturală şi este susţinută de Institutul Francez din România, Delegaţia Wallonie-Bruxelles Bucureşti, Centrul Cultural German din Sibiu, Consiliul Departamental Ille et Vilaine, Revista Comics, Unimat, Wacom, Editura Grafic, Libraria Cărturești, Târgul Cărții și Carrefour.

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA


Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP