Un produs Blogger.

marți, iulie 02, 2019

Zilele Hungarikum readuc concursul de gătit gulyaș la Muzeul ASTRA
Dragi prieteni, vă aducem la cunoștință că la concursul de gătit gulyás la Muzeul ASTRA s-au înscris peste 30 de participanți. Competiția culinară face parte din programul evenimentului Zilele HUNGARIKUM 2019, ediția a X-a, care va avea loc în perioada 4-7 iulie 2019. Organizator este Asociația HÍD - Centrul Cultural Maghiar din Sibiu, împreună cu Muzeul ASTRA, care are calitatea de gazdă și de partener.


Mai jos veți regăsi declarația dlui Director General al Muzeului ASTRA, Ciprian Anghel Ștefan, în legătură cu acest eveniment, dar și informațiile furnizate de organizatori.  
„Într-un an care stă sub semnul gastronomiei în județul Sibiu, Muzeul ASTRA vine cu evenimente culinare de impact. A devenit deja un fapt concret feed-backul constructiv generat de astfel de acțiuni, care reunesc zeci de mii de vizitatori în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Desigur că aici intră inclusiv Zilele Hungarikum, un eveniment în care Muzeul are calitatea de partener și de gazdă. Concursul de gătit gulyas, organizat lângă Târgul de țară, rămâne un exponent gastronomic de prim plan în domeniu. Toate aceste elemente fac din ASTRA un fenomen, un pol al culturii, dar și al multiculturalității.

Zilele HUNGARIKUM 2019
 
În perioada 4-7 iulie 2019 Asociația HÍD - Centrul Cultural Maghiar din Sibiu, împreună cu Muzeul ASTRA organizează festivalul Zilele Hungarikum, ediția cu numărul ZECE.
Din programul acestui an:
• deschiderea festivalului, programată la Sala Thalia în data de 4 iulie 2019 va aduce pe scenă Ansamblul Bekecs cu un spectacol deosebit de teatru-dans.
• vineri vom vernisa mai multe expoziții atât indoor cât și outdoor iar la Pavilionul Multicultural al Muzeului ASTRA vom prezenta lucrarea Cărticica meseriei de bucătar. Cartea de bucate tipărită la Cluj în 1695fiind prima de acest gen din Transilvania
• pentru sâmbătă - 6 iulie pregătim un nou Concurs de Gătit cu trei categorii éi peste 30 echipe care s-au înregistrat:
     - gulyás tradițional, 
     - gulyás reinterpretat și
     - orice preparat maghiar gătit la ceaun.
• duminică, 7 iulie ZECE chefi maghiari vor pregăti 10 rețete originale ungurești cu ocazia celor 10 ani de Hungarikum la Sibiu. Gulyás, ciorbă de pește, marhapörkölt - tocăniță de vițel, birkapörkölt - tocăniță de berbecuț, lecsó, tocăniță din fudulii de cocoș și alte preparate vor putea fi degustate la Târgul de țară din Muzeul în aer liber.

Ca și la edițiile precedente  mai multe echipe din Ungaria, dar și din Serbia și Slovacia vor sosi la Sibiu, vor găti și se vor prezenta în cadrul târgului gastro-turistic maghiar.

Programele și evenimentele multiple organizate și prezentate în paralel cu gătitul - precum vernisaje de expoziții, concerte de muzică populară, spectacole de csárdás, evenimentele pentru copii, construcție iurtă și concurs de tras cu arcul, ateliere și meșteri tardiționali, diverse degustări - fac din festivalul Zilele Hungarikum un excelent prilej de petrecere a timpului liber pentru toate vârstele.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda culturală și Consiliul Judeșean Sibiu prin Agenda comunității. Cu sprijinul Fundației Bethlen Gábor, a Ministerului Resurselor Umane din Ungaria, a Primăriei Sector XX. Budafok Budapesta și a Fundației UDMR-Communitas.


Persoană de contact: Levente Serfozo – Asociația HÍD - Centrul Cultural Maghiar din Sibiu - 0745 300234

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP