Un produs Blogger.

miercuri, august 07, 2019

Diplomație și bun gust în Sibiu, ediția a II-a Companiile locale gătesc pentru vizitatorii Muzeului ASTRA

Bun gust și diplomație este un eveniment culinar care se va desfășura duminică, 11 august 2019, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, începând cu ora 12. Inițiativa ajunsă la cea de-a II-a ediție este organizată de Asociația Sibiu 1191 în parteneriat cu Muzeul ASTRA. Locația aleasă este poiana de lângă Târgul de țară din muzeu, un spațiu natural de aproximativ 3000 mp, unde 10 echipe concurente vor găti la ceaun, cu foc de lemne, după rețete tradiționale reinterpretate, dar desprinse din multiculturalitatea românească. Inițiativa și își propune să susțină proiectul Sibiu Regiune Gastronomica Europeană, iar premisele există de anul trecut, de la prima ediție a acestui eveniment, care a înregistrat  5.000 de vizitatori / degustători.

Zece echipe românești și "internaționale” vor pregăti mâncăruri realizate după rețete tradiționale dar si reinterpretate. Echipele care vor găti duminică sunt trimise de companii importante din Sibiu, printre care amintim Dedeman, VISMA Software, DB Schenker Romania, Policlinica Medica, Rotary Club Sibiu, Consilo Web, Carrefour, Matec, Boromir. Ca o premieră în acest an va participa prima echipă din străinătate – Ugostiteljsko turistička škola (Scoala de catering și turism), din stațiunea Vrnjačka Banja , Districtul Raška, Republica Serbia.

Cei care vor să guste din preparate trebuie să achite suma de 15 lei/ porție, sub forma unei donații, care va merge în contul Palatului Copiilor in vederea renovarii și susținerii tinerilor sibieni care urmează cursurile de muzică .
„Dacă veți vizita Târgul de țară din Muzeul ASTRA, duminică, 11 august, de la ora 12.00, vă veți bucura de gusturi deosebite, rețete tradiționale, dar și retete reinterpretate din Austria, Serbia, Norvegia,Franta, Germania, Romania. Fiecare companie își va forma echipa de bucătari din rândul angajaților,partenerilor, cooptând eventual studenți ce își vor aduce aportul, un suflu nou și spirit juvenil. Preparatele vor valorifica ingrediente locale, studenții vor aduce știința, angajații măiestria, iar ambasadorul țării cultura, tehnici culinare și ingrediente specifice, împreună contribuind la inovație. Mulțumim partenerilor noștri pentru implicarea in proiect și pentru sustinerea acordata de către Muzeul ASTRA și compania Harting Romania", spun reprezentanții Asociației Sibiu 1191.

Ziua de duminică va fi completată de un spectacol multicultural, în cadrul căruia vor fi prezentate momente de dans, muzică și tradiții specifice românești și internaționale, dar și activități dedicate copiilor. Participă Ansamblul Călușerii din Rasinari, ansamblul de dansuri săsești Sebeș, Palatul Copiilor cu un program de dansuri, muzica populara, ușoară și folk, mega marionete, program animație copii, muzica tradițională germană și austriacă și Sebastian Stan care va susține un program de muzica populara împreună cu invitații săi.

De asemenea, proiectul "Diplomație și bun gust" al Asociației Sibiu 1191 are în agendă și lansarea unei broșuri - Povestea mălaiului - de la tradiție la contemporan în regiunea Sibiului.
Proiectul aflat la a doua ediție este cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP