Un produs Blogger.

luni, august 12, 2019

Diplomație și bun gust în Sibiu, ediția a II-a la final

Dragi prieteni, în perioada 9-11 august Muzeul ASTRA a înregistrat 10.610 vizitatori. În tot acest interval, la Muzeul ASTRA au avut loc următoarele evenimente:
-      Programul Școala în satul traditional - sâmbătă & duminică, 10&11 august 2019, între orele 10:00 – 14:00
-          Bun gust și diplomație  - duminică, 11 august 2019, ora 12 - un eveniment culinar care s-a desfășurat în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Inițiativa ajunsă la cea de-a II-a ediție a fost organizată de Asociația Sibiu 1191 în parteneriat cu Muzeul ASTRA.
Referitor la evenimentul Bun gust și diplomație, în care Muzeul ASTRA a avut rolul de partener și de gazdă, numărul de vizitatori înregistrați duminică, 11 august 2019, a fost de 5.200 de persoane. 

Bun gust și diplomație este un eveniment culinar care s-a desfășurat duminică, 11 august 2019, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Inițiativa ajunsă la cea de-a II-a ediție, organizată de Asociația Sibiu 1191 în parteneriat cu Muzeul ASTRA, a reunit în poiana de lângă Târgul de țară (Muzeul în aer liber) 10 echipe concurente care au gătit după rețete tradiționale reinterpretate, dar desprinse din multiculturalitatea românească. Echipele care au gătit au fost trimise de companii importante din Sibiu, printre care amintim Dedeman, VISMA Software, DB Schenker Romania, Policlinica Medica, Rotary Club Sibiu, Consilo Web, Carrefour,  Matec, Boromir și  Ugostiteljsko turistička škola (Școala de catering și turism), din statiunea Vrnjačka Banja, Districtul Raška, Republica Serbia, prima echipă din străinătate venită  în premieră la eveniment. Echipa din Serbia a prezentat 20 de produse tradiționale sârbești într-un stand amenajat cu motive tradiționale din zona lor de proveniență.Toți cei care au gustat din preparate au achitat suma de 15 lei/ porție, sub forma unei donații. Suma va merge în contul Palatului Copiilor în vederea renovarii și susținerii tinerilor sibieni care urmează cursurile de muzică. În cadrul evenimentului s-au gătit, spre exemplu, 350 de kilograme de tocană de diferite feluri, 50 kilograme de gulyaș, 100 kilograme de mămăligă, 50 kilograme de cârnați tradiționali și 50 de kilograme de varză.Proiectul aflat la a doua ediție este cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu și Consiliul Județean 
Sibiu.


Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP