Un produs Blogger.

vineri, martie 20, 2020

Casa Artelor, un nou hub cultural
Muzeul ASTRA, instituţie ale cărei acţiuni sunt posibile prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu, vine cu o veste bună: proiectul pentru restaurarea și revitalizarea Casei Artelor a fost declarat admis în urma finalizării etapei de verificare tehnico-financiare în cadrul apelului "Restaurarea şi revitalizarea monumentelor istorice" al programului RO-CULTURA, situându-se pe locul 2 din 20 de proiecte, cu 89,62 de puncte.   
Muzeul ASTRA îşi propune să transforme Casa Artelor într-un hub creativ, unde meşteşugurile (trecute, prezente, viitoare) devin corolarul tuturor activităţilor de valorificare a acestui monument istoric cu o însemnătate deosebită. Noile spaţii ale clădirii ar urma să primească funcii astfel încât mai mult de 80% din suprafaţa utilă să fie dedicată activităţilor culturale: expoziţii de bază şi temporare, săli multifuncţionale pentru activităţi de instruire formală şi non-formală, spaţii pentru activităţi de educaţie muzeală şi pro-patrimoniu, spaţi fluide pentru proiectele creative ale comunităţii şi noi forme ale antreprenoriatului cultural, spaşii pentru memorie culturală (zone de acces la baze de date şi cataloage digitale ale meşteşgurilor şi meşeşugarilor), spaţi pentru experimentare şi interactivitate, pentru punerea în valoare a produselor meşteşugăreşti şi artizanale, spaţii pentru recreere, pentru întâlnire şi socializare pentru comunitate.
”Este un o mare bucurie şi un prilej de mândrie pentru noi toți că am reușit să trecem cu brio de această evaluare. Implementarea acestui proiect nu numai că ar crește impactul pe care Muzeul ASTRA îl are în comunitatea sibiană prin dezvoltarea unui program cultural nou și consistent în centrul istoric, așa cum ne doream de foarte multă vreme, ci ar produce şi un impact considerabil în rândul meșterilor tradiționali. Este prima ocazie reală pe care aceştia o au de a-și certifica competențele dobândite și de a primi un sprijin considerabil pentru a face față provocărilor societății contemporane, pentru a se adapta la cerințele și nevoile pieței  a declarat Ciprian Ştefan, directorul Muzeului ASTRA
Proiectul "Restaurarea și revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor - Centrul de Activităţi şi Resurse Regonale (CALL03-13)" ar urma să fie implementat în parteneriat cu Mussene I Sor Trondelag din Trondheim, Norvegia, pe o perioada de 42 de luni, având o valoare totală de peste 2.570.350 euro, urmând să beneficieze de un sprijin financiar nerambursabil de maxim 1.999.999,96 euro. Lista finală a proiectelor finanţate va fi publicată în perioada următoare pe site-ul programului RO-CULTURA.
Lista completă a proiectelor este disponibilă aici: ro-cultura.ro/stiri/finalizare-evaluare-tehnico-financiara-proiecte-apel-1-1

Info text: Mirela Iancu, Director Departament Marketing Cultural Muzeul ASTRA

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.
Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA Sibiu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP