Un produs Blogger.

sâmbătă, mai 16, 2020

INFO Muzeul ASTRA – număr de vizitatori înregistrat în ziua redeschiderii

Ne bucurăm că Muzeul ASTRA, instituţie ale cărei acţiuni sunt posibile prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu, a întregistrat astăzi, în ziua redeschiderii, un număr de 338 de vizitatori. Reamintim faptul că Muzeul ASTRA va fi deschis zilnic, între orele 8 şi 20.

Recomandăm vizitatorilor să ţină cont în continuare de reglementările în vigoare impuse de Ministerul Sănătăţii și INSP şi de măsurile luate de Muzeul ASTRA pentru combaterea şi prevenirea coronavirusului COVID-19.

Pentru acest weekend (şi nu numai!) propunem celor care intenţionează să vină prin muzeu o plimbare pe aleile senzoriale.

BACKGROUND INFO
În ultimii ani, Muzeul ASTRA a decis să ofere publicului vizitator şi alei alternative de vizitare. Vorbim despre alei pe care vizitatorii se pot deplasa pe alei de lemn, alei pietruite, alei din pământ. Cu ajutorul lor, practic, viziatorii descoperă alte opţiuni ale Muzeului şi se pot bucura de linişte, de ambientul natural, aerul curat şi...sănătos!

Aleile din lemn încep din zona unui pod acoperit din Gura Râului, monument expus în Muzeul în aer liber. Traseul continuă în lunca Muzeului ASTRA, un spaţiu care leagă două peisaje simbolice ale României – Delta Dunării și peisajul montan al Carpaţilor. De altfel, Muzeul ASTRA a fost gândit ca o Românie în miniatură, în care să existe monumente aduse din toate zonele etnografice ale României.
Următorul spaţiu de interacţiune al aleilor senzoriale este Etno Tehno Parc, un loc unde publicul tânăr regăsește ateliere interactive specifice, puse în scenă de meşteri şi animatori culturali.

Aleile senzoriale măsoară peste 2 kilometri. Ele vor fi inaugurate odată cu redeschiderea Muzeului ASTRA. Amenajarea lor a început în urmă cu doi ani cu partea construită din lemn, iar bucata amplasată în pădure a fost realizată în toamna anului trecut.
Vă aşteptăm şi vă dorim să aveţi parte de o zi constructivă!

.......
Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP