Un produs Blogger.

luni, iunie 22, 2020

Follow-up evenimente weekend 20-21.06.2020 la Muzeul ASTRA

Dragi prieteni, pe această cale vă aducem la cunoştinţă că Muzeul ASTRA, instituţie ale cărei acţiuni sunt posibile prin finanîarea Consiliului Judeean Sibiu, a înregistrat 5630 de vizitatori în perioada 20-21 iunie 2020. 

În acest interval, la Muzeul ASTRA a avut loc evenimentul Ziua Universală a Iei, ediţia a VII-a. De asemenea, sâmbătă, 20.06.2020, Muzeul ASTRA a fost decorat cu Ordinul "Meritul Cultural” în grad de "Cavaler”, Categoria E – Patrimoniul Cultural Național, o distincţie importantă și onorantă, acordată de Președintele României, E.S. Dl. Klaus Johannis, pentru merite deosebite în peisajul cultural autohton şi internaţional. Momentul a fost marcat cu o ceremonie, care a avut loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, pe scena Târgului de țară. Distincţia a fost înmânată de către dna Raluca Turcan, viceprim-ministrul României. 
Evenimentele sub semnul iei continuă la Muzeul ASTRA în perioada următoare. Miercuri, 24.06.2020, de Sânziene, intrarea va fi liberă în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului pentru toți vizitatorii care vor veni îmbrăcați în cămăși autentice. De asemenea, programul pregătit special pentru ediţia a VII-a a evenimentului Ziua Universală a Iei se încheie cu o conferinţă online, denumită sugestiv IA, haină de lumină a sărbătorii

BACKGROUND INFO
Părintele prof. Constantin Necula ne-a însoţit încă de la prima ediție organizată de Muzeul ASTRA. Anul acesta, pe 24 iunie, de Sânziene, de la orele 18:30, devine gazdă în conferința online organizată în parteneriat cu Centrul de Cultură și Știință al României la Tunis, Ambasada României la Tunis, Institutul Limbii Române şi Doxologia, avându-le invitate pe Mirela Creţu – Director Muzee pavilionare (Muzeul ASTRA), Iulia Gorneanu (autor, curator, colecţionar), conf. univ. dr. Lia Faur (scriitor, Lector de limba română la Universitatea El Manar, Institutul de limbi moderne Habib Bourguiba, Tunis; coordonator al Centrului de Cultură și Știinţă al României la Tunis) şi Andreea Ciortea (antreprenor cultural, co-organizator și iniţiator Ziua IEI Sibiu şi comunitatea online IA Sibiu).


.......
Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP