Un produs Blogger.

marți, iunie 02, 2020

FOLLOW-UP Târgul Național de Jucării, ediția a XIII-a, 30 mai – 01 iunie 2020

Dragi prieteni, pe această cale vă aducem la cunoștinţă că în perioada 30.05.2020 – 01.06.2020 Muzeul ASTRA a înregistrat 2925 de vizitatori. În acest interval, la Muzeul ASTRA a avut loc evenimentul Târgul Naţional de Jucării, editia a XIII-a, dar transformat faţă de cum îl cunoaște publicul. Mai precis, în locul atelierelor cu meșteri populari au fost pregătite trei trasee distractive, puse gratuit la dispoziția tuturor copiilor sub forma unor quizuri antrenante. Acestea sunt organizate în sectorul de olărit, morărit și pastoral din Muzeul ASTRA și au primit denumiri sugestive ca: Meşterul olar şi oala fermecatăMoara norocoasă, respectiv Oiţa năzdrăvană.
 
 

Precizăm că au fost utilizate peste 600 de quizuri, atât de copii, cât și de părinți sau bunici deopotrivă. Mulți dintre ei ne-au oferit un feed-back constructiv, inclusiv pe social-media, în commenturile de pe pagina noastră de facebook. Participanţii au subliniat astfel faptul că aceste trasee au fost şi sunt binevenite, mai ales că oferă un plus de dinamism şi de educaţie culturală. Drept dovadă, sectorul pastoral din Muzeul în aer liber, cel înscris în traseul Oiţa năzdrăvană, a fost la mare căutare de participanți, fiind o zonă mai puţin vizitată, dar cu un farmec aparte. 
Pentru efortul lor, la întoarcerea de pe traseele #quiz, vizitatorii au fost răsplătiţi cu jucării. 
Reamintim faptul că luni, de 1 iunie, Ziua Copilului, intrarea a fost liberă în Muzeul ASTRA pentru toții copiii cu vârsta până în 18 ani. Deşi vremea a fost instabilă, acest lucru nu i-a oprit pe vizitatori să răspundă la provocarea noastră de tip #quiz.

Acest weekend a fost începutul lunii copilăriei la Muzeul ASTRA. Meşterul olar şi oala fermecatăMoara norocoasă şi Oiţa năzdrăvană rămân aici până în 30 iunie, iar cei interesaţi pot parcurge traseele între orele 10 și 18.  

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA


Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP