Un produs Blogger.

vineri, iulie 31, 2020

Ateliere interactive de olărit la Muzeul ASTRA

Ceramiştii Nicoleta şi Ion Mitroi din Teleorman realizează ceramică de inspiraţie neolitică, modelată la mână, fără ajutorul roţii olarului, respectând tehnici de lucru arhaice.
Atelierul meșteșugăresc de olărit neolitic este amenajat în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, curtea gospodăriei de olar din Săcel (jud. Maramureş). Tot aici soții Mitroi expun obiectele pe care le fac împreună sau cu vizitatorii interesați să învețe olăritul.
Programul atelierului este între orele 10 și 17, vineri, sâmbătă, duminică.

Atelierul interactiv meșteșugăresc se desfășoară în conformitate cu normele sanitare anti-COVID-19 impuse de Institutul Național de Sănătate Publică. Recomandăm distanțarea fizică și purtarea măștilor.

Tot în sectorul de olărit din Muzeul ASTRA îl regăsim și pe Marcel Tănasie, un olar neaoș, care zâmbește mereu pe sub mască, iși zice "Pacală". Asta pentru că pe langă tainele olăritului meșterul nostru are și darul povestirilor cu tâlc Marcel a sosit la invitația noastră tocmai din satul Șișești, județul Mehedinți, pentru a impărtăși vizitatorilor Muzeului tainele prelucrarii tradiționale a lutului. Nu a venit singur, ci cu fiul său Andrei, urmașul său la roata de olar. Cei doi au amenajat un atelier atelier interactive de olărit și decorat ceramic, care se desfășoară cu maxim 10 participanți, cu respectarea normelor în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului Covid-19. Programul atelierelor atelierelor de olărit și decorat ceramică: 10.30 – 11:30, 12:00 – 13:00, 14:30 – 15:30, 16:00 – 17:00, vineri, sâmbătă, duminică. Info la 0751166529.
De asemenea, în acest weekend meșterul Marcel Tănăsie construiește din materiale tradiționale un cuptor de ars oale. Construcția și pregătirea cuptorului are loc în curtea Gospodăriei de olar din localitatea Găleșoaia, județul Gorj – casa veche. Cuptorul va fi pus în funcțiune sâmbătă, 01.08.2020, ora 11. Atelierul de amenajare a cuptorului face parte din programul "ANIMĂ ASTRA". 

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.


.......
Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP