Un produs Blogger.

vineri, august 28, 2020

INFO IMPORTANT MUZEUL ASTRA – program weekend 28-30 august 2020

Dragi prieteni, în acest weekend, la Muzeul ASTRA, vor avea loc următoarele evenimente: TIFF Sibiu 2020, Atelierul lăutarului, Maratonul Internațional Sibiu și Festivalul Tarafuri si Fanfare.

 

BACKGROUND INFO

 

1.TIFF Sibiu 2020

 

Proiecții de filme

27 - 30 august 2020

Orar: 20,15 - 23,30

Organizator: Asociația Festivalul de Film Transilvania

Locație: Muzeul în aer liber - scena de pe lac

 

 

Evenimentul se desfășoară în afara orelor de program al Muzeului. Vizitatorii care doresc să rămână în incinta muzeului pentru vizionarea filmelor sunt rugați să achiziționeze biletele de la punctul de control TIFF situat în zona intrării principale. Pentru asta, cei interesați vor fi îndrumați de către voluntarii evenimentului la bariera de la intrarea principală, unde vor beneficia de procedurile de participare la proiectiile de film, în contextul combaterii răspândirii COVID-19.

 

Publicul este rugat să respecte traseul de acces special amenajat pentru eveniment către scena de pe lac și să părăsească incinta muzeului la finalul proiecțiilor. (Accesul la scena de pe lac va fi delimitat de către organizator astfel încât publicul să nu se rătăcească prin muzeu).

 

2. Atelierul ,,Lăutarul” în Muzeul ASTRA

 


 

 

27 - 30 august

Orar: 10,00 - 17,30

Locație: Muzeul în aer liber, Gospodărie-atelier de fluierar, Hodac, jud. Mureș; Complex arhitectonic, Stolojani, jud. Gorj

 


 

 

Avem așa: un lăutar și un meșter. Unul cântă, celălalt face instrumente muzicale. Faceți cunoștință cu Marin Albu și Ferro Egyed, cele două personaje principale din atelierul ,,Lăutarul”, un soi de poveste trăită pe viu, într-un mod cel puțin original. Inițiativa face parte din programul Școala în satul tradițional, iar copiii sunt invitați să-și confecționeze aici prorpiul instrument muzical și să asculte sunetele diferitelor instrumente muzicale tradiționale de suflat (fluier, caval, piculină, tulnic, ocarină, drâmbă). De asemenea, cât mai trece timpul pe cântec de fluier, vizitatorii pot să admire piesele din colecția personală a lui Răzvan Cândea.

 

Atelierul lăutarului este completat așadar de o colecție de obiecte funcționale de redare a muzicii, o călătorie prin istoria sunetului - de la gramofon la telefonul mobil.

 

3.Maratonul Internațional Sibiu

 


 

 

Sâmbătă, 29 august

08-13

 

Este cel mai mare eveniment sportiv filantropic din țară. Demersul aparține celor de la Fundația Comunitară din Sibiu, iar Muzeul ASTRA are calitatea de gazdă. Preluăm mesajul organizatorilor și vă spunem că potrivit programului traseul de maraton traversează Muzeul în aer liber între orele 8 și 12. Dacă nu sunteți printre alergători, vă rugăm respectuos să vă programați vizita pentru un alt interval, astfel încât experiența participanților să fie una cât mai bună. Dacă vreți să fiți alături de sportivii care aleargă, atunci puteți să le faceți loc pe alei și să le aplaudați demersul lor de a susține inițiativele comunității sibiene. De asemenea, recomandăm vizitatorilor care vor să se plimbe cu bicicletele/ trotinetele să vină pe la noi în a doua parte a programului, special destinată pentru astfel de activități (18-20).


Evenimentul se va desfăşura în conditii de maxima siguranta în contextul epidemiei de covid-19 cu respectarea măsurilor legale în vigoare

 

4. Festivalul Tarafuri si Fanfare revine la Muzeul ASTRA!

 


În weekend, vor poposi în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului muzicanți și dănțăuși de pe Valea Idicelului, județul Mureș, Fanfara Turnişor – Neppendorfer Blaskapelle, judeţul Sibiu, Taraful Vasile Muscurici-Enoiu, județul Gorj, Comunitatea din Vinerea, județul Alba, Muzicanţii din Dobroteşti, judeţul Teleorman, Taraful Căldăraru din Băbiciu, județul Olt. Acești pătimași minunați ai muzicii cunosc poveşti de demult, cântece de ascultare, cântece de dragoste, de joc, reţete din gastronomia tradiţională şi multe altele.

 

Eveniment organizat de Asociaţia Culturală „Arhetipuri: Datini, Muzică, Rost” şi Mişcarea de Rezistenţă în parteneriat cu Muzeul ASTRA din Sibiu

 

Toate acțiunile organizate în acest weekend în Muzeul ASTRA vor fi în conformitate cu normele sanitare anti-COVID-19.

 

Vă așteptăm și la noi!

 

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP