Un produs Blogger.

joi, septembrie 17, 2020

Târgul comunităților rurale, ediția a XXIII-a. Valea Târnavelor, comuna Hoghilag

 


Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează duminică, 20.09.2020, între orele 10 și 16, cea de a treia ediție din anul 2020 a Târgului comunităților rurale. Aceasta este dedicată comunității din Hoghilag, localitate din zona etnografică Valea Târnavelor. Pe lângă sătenii din Hoghilag, gazde în cadrul evenimentului vor mai fi și reprezentanții comunității din Valchid și Prod. Târgul de țară din Muzeul ASTRA va deveni astfel un loc special amenajat cu tuberoze, o plantă specifică Hoghilagului. 
 

 
,,Comuna Hoghilag este localitatea unde tuberozele au fost cultivate pentru prima dată în România, de către sași, fiind și astăzi una dintre activitățile de marcă ale acestora. Tuberozele pot atinge chiar și un metru înălțime și au florile parfumate de culoare alb-rozalie, fiind așezate în spic. Vizitatorii vor avea ocazia să cunoască aceste flori minunate, dar și povestea oamenilor care le îngrijesc din generație în generație. Totodată, se vor desfășura trei atelierele practice: de împletit coșuri din răchită, de brodat cu motive săsești și un atelier prin care fierarul din Hoghilag își va arăta măiestria în îmblânzirea fierului. Vor fi disponibile materiale pe care le veți putea folosi astfel încât, cu ajutorul meșterilor și răbdare multă, să începeți să faceți voi înșivă lucruri frumoase. Tot la Târgul de țară vor fi prezenți producători din județul Sibiu care pregătesc produse naturale: pâine, produse apicole, siropuri și gemuri, produse din lapte de vacă și de oaie.”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA. 
 

 
 
Atmosfera va fi completată de bucătăresele din Valchid, care vor pregăti mâncăruri tradiționale cum sunt supa de rață și sarmalele. De asemenea, înainte și după prânz, formația de dansuri din Hoghilag va susține un spectacol de dansuri românești și dansuri specifice etniei rrome. 
 
 

 
Info text: Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA
 
Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.
 

                                                                                                                                 Cosmin Călinescu

Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA 
 

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP