Un produs Blogger.

sâmbătă, octombrie 03, 2020

Sărbătoarea Recoltei la Muzeul ASTRA

 


Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează duminică, 4 octombrie 2020, evenimentul Ziua Recoltei. Acesta va avea loc la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, între orele 10 și 16. Locația se va transofrma într-un atelier gastronomic de toamnă, unde se va prepara zacuscă și dulceață de prune plus ciorbă de varză cu carne de noatin și ghiveci de legume. Vizitatorii vor putea degusta din toate preparatele făcute la Sărbătoarea Recoltei.  
 


 
,,Ca să conturăm legătura între trecut și prezent, vom organiza și o expoziție cu fotografii sugestive  din arhiva Muzeului ASTRA. Acestea ilustrează cum se făcea recolta de toamnă cu zeci de ani în urmă. În același context, vom expune pe scena Târgului de țară uneltele tradiționale pe care le foloseau țăranii. Mai mult, ele vor fi folosite în atelierele gastronomice la Târgul de țară. Alături de acestea, legumele cultivate în grădinile Muzeului ASTRA în cadrul programului Grădină și peisaj, vor fi valorificate prin metode tradiționale de conservare. De asemenea, în același cadru vom organiza ateliere în cadrul cărora vizitatorii pot învăța modul de confecționare a coșurilor de nuiele sau a leselor de uscat prune. Va avea loc și un atelier de prelucrare a cerealelor, unde cei mici dar și cei mari, vor putea participa la etapele în care boabele de grâu și de porumb se transformă în făină și mălai.”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA. 
 


 
 
Producătorii de la Târgul de țară vor oferi spre vânzare atât legume și fructe proaspete, cât și conserve gata preparate, dulcețuri și siropuri, must de mere, ceaiuri, produse lactate, prăjituri și  plăcinte, dar și produse apicole.


 
 
Info text: Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA 
 
Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu. 
 

Cosmin Călinescu

Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP