Un produs Blogger.

vineri, martie 26, 2021

INFO IMPORTANT Muzeul ASTRA – program de weekend 27-28 martie 2021

Dragi prieteni, ne bucurăm să vă anunțăm că în perioada 27-29 martie 2021, la Muzeul ASTRA vor avea loc următoarele acțiuni:

 

1. Alimentația în perioada postului

 

Perioada - 27-28 martie 2021, interval orar 10:00-16:30(în ambele zile)

Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică

 

BACKGROUND INFO

Povestea alimentației din perioada postului va fi spusă la Muzeul ASTRA printr-o gustare dulce la gura sobei! Mai precis, pe sobă se vor coace felii de mămăligă veche de o zi, peste care se va pune gem de casă sau zahăr. De asemenea, muzeografii vor oferi vizitatorilor fel de fel de rețete de post. În același timp, se va vorbi aici despre importanța acestei perioade speciale pentru viața în satul tradițional.

 

Vizitatorii vor putea degusta din preparat.

 

Degustarea se va ține și în șura Gospodăriei din Șeica Mică, dacă vremea va permite acest lucru. 


2. Întreabă un muzeograf  - activitate de ghidaj tematic gratuit pe un anumit sector din Muzeul ASTRA

 

Perioada - 27-28 martie 2021, interval orar 10:00-16:30 (în ambele zile)

Locație: sector uleinițe (pive și teascuri de ulei), complexul de industrii hidraulice din Sârbi (cu horincie) Maramureș.

 

BACKGROUND INFO

Sectorul prezentat la Muzeul ASTRA printr-un ghidaj special,  în acest sfârșit de săptămână, este cel de uleinițe. De asemenea, un muzeograf va oferi un ghidaj vizitatorilor muzeului și în complexul de industrii populare (cu horincie), situate pe partea stângă a lacului din Muzeul în aer liber. Reperele din traseu sunt următoarele monumente - Teasc de ulei cu berbeci, Racovița, județul Vâlcea; Uleinița cu piuă acționată prin tracțiune animală din Grid, județul Hunedoara; Teasc de ulei cu roată frontală călcată cu piciorul din Băiești, județul Hunedoara; Uleiniță și piuă de haine acționate hidraulic din Tălmăcel, județul Sibiu; Complexul de industrii populare cu batoză hidraulică din Sârbi, județul Maramureș.

 


Muzeograful care va face ghidajul poate fi găsit de vizitatori la Gospodăria de viticultor sas, Șeica Mică. Ghidajul este oferit publicului interesat fără programare.

 

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.


 

.......

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP