Un produs Blogger.

joi, martie 11, 2021

INFO MUZEUL ASTRA - Program de activități 12-14 martie 2021

Dragi prieteni, vă anunțăm cu bucurie  că în perioada 12-14 martie, în intervalul orar 9:30-16:30, la Muzeul ASTRA se vor desfășura următoarele activități:


1. Lada de zestre - atelier de pictură pe lemn

2. Întreabă un muzeograf - ghidaj tematic în sectorul pomicultură-viticultură


BACKGROUND INFO

 

1. Lada de zestre - atelier de pictură pe lemn

 

O echipă de muzeografi și restauratori lemn policrom din Muzeul ASTRA  va prezenta în acest weekend  vizitatorilor informații utile despre florile stilizate și apoi pictate pe mobilierul din Transilvania. Mai mult, cei care doresc pot să se implice și să picteze o placă de lemn cu motive specifice perioadei secolului al XIX-lea. Și tot în cadrul acestui atelier, vizitatorii vor afla detalii despre o ladă de zestre (pictată), o piesă importantă din colecția Muzeului ASTRA, cu tot cu etapele ei de restaurare.

 

Atelierul are loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, de vineri până duminică, 12-14 martie, între orele 9.30-16.30, în Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică, Jud. Sibiu. 

 

Atelierul de pictură pe lemn se va desfășura cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, cu un număr limitat de participanți. În baza biletului de intrare în muzeu și cu ajutorul unei hărți, vizitatorii vor identifica Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică.

 

2. Întreabă un muzeograf - ghidaj tematic pe sectorul pomicultură-viticultură


Întrabă un muzeograf  - este o activitate de ghidaj tematic gratuit pe un anumit sector din Muzeul ASTRA. În perioada 12-14 martie, sectorul prezentat va fi cel de pomicultură-viticultură, situat pe partea stângă a  lacului din Muzeul în aer liber. Primele repere din traseu vor fi Crama pomicolă cu etaj, din Polovragi, jud Gorj, Gospodăria de pomicultor, Bălănești, jud Gorj, Gospodăria de pomicultor, Vlădești jud Vâlcea, Teascurile și zdrobitoarele, Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică, jud Sibiu , toate fiind monumente expuse în Muzeul ASTRA.

 


Muzeograful care va face ghidajul va prelua vizitatorii interesați de la Gospodăria de viticultor sas, Șeica Mică. Ghidajul este oferit publicului fără programare.

 

Cele două activități au un caracter complementar, în sensul că după ce participă la atelierul de pictură, vizitatorii pot opta pentru un ghidaj gratuit în sectorul de pomicultură-viticultură. De asemenea, toți cei care vor aștepta să intre la atelierul de pictură, pot avea parte între timp de ghidajul mai sus menționat.

 

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

 

Vă așteptăm pe la noi!

 

.......

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP