Un produs Blogger.

vineri, mai 21, 2021

Faceți cunoștință cu... rabarbărul - Atelier demonstrativ @Muzeul ASTRA

Data: Sâmbătă, 22 mai 2021 – Atelier demonstrativ: prepararea plăcintei și a compotului de rabarbăr

Interval orar 11:00-16:00 (Între orele 11.00 și 13.00, prepararea plăcintei și a compotului de rabarbăr, iar începând cu orele 13.00, degustarea acestora, până la epuizarea porțiilor.)

Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică

Rabarbărul, cunoscut în limba germană sub denumirea de Rhabarber, este o legumă originară din Asia Centrală, unde era folosită în medicina tradițională. În Europa, acesta a ajuns înainte de secolul al XVIII-lea. La noi în țară este cunoscut în special în zona Transilvaniei, fiind o plantă nelipsită din grădinile și curțile sașilor.

Rabarbărul are multiple proprietăți, fiind folosit în arta culinară (din tulpină se pot realiza diverse sortimente de mâncare, în special deserturi), în medicina tradițională (ca remediu al diverselor afecțiuni) și în industria farmaceutică (din rădăcini se obțin numeroase produse farmaceutice, inclusiv coloranți pentru păr).Devenită între timp o plăcintă populară a bucătăriei transilvănene, atât a sașilor cât și a românilor, plăcinta de rabarbăr se prepară și astăzi între Rusalii și Sânziene. La sași, plăcinta a fost nelipsită în duminica Rusaliilor când întreaga familie savura acest desert.

Pentru reușita rețetei este nevoie de următoarele ingrediente: făină, lapte, ulei, zahăr, ouă și praf de copt, timpul de coacere fiind de aproximativ 30-40 minute, în funcție de cuptor.

Vă așteptăm pe la noi, vă poftim la plăcintă și compot de rabarbăr și vă arătăm și cum se prepară!


Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.


Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP