Un produs Blogger.

joi, mai 27, 2021

INVITAȚIE LA VERNISAJ – Muzeografii au talent! Episodul: Adrian Stoia, pictor-muzeograf

Dragi prietni, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu,  vă invită astăzi, 27 mai 2021, la vernisajul unei expoziții speciale, care va  reliefa 12 tablouri pictate în acuarele. Creațiile aparțin colegului nostru Adrian Stoia, muzeograf în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Vorbim despre  un artist în toată regula, pasionat de cultură, pictură și de Muzeul ASTRA, un loc ce i-a servit drept muză în acest demers. Planșele expuse conțin peisaje și monumente expuse în muzeu, iar pentru pregătirea lor artistul nostru a lucrat în timpul său liber.

 


„Expoziția urmează un itinerar în care simplitatea și echilibrul domină. Construcțiile țărănești sunt proiectate într-o lumină tonică, invitând privitorul să rămână și să mediteze atât la condiția omului de la țară de odinioară, preocupat de utilitar și de frumos deopotrivă, cât și la agitația contemporană, care își găsește aici leacul cel mai potrivit. Natura schițată discret se completează armonios cu arhitectura, fiecare gospodărie fiind un micro-cosmos, o oază de umanitate. O primă idee a acestei expoziţii, în care să redăm doar un fragment din generosul patrimoniu al Muzeului ASTRA, ne-a venit cu ceva vreme în urmă. Atunci am prezentat în format on-line imagini în acuarelă, în care am ilustrat în jocuri de apă şi culoare, crâmpeie din ceea ce călătorul întrezăreşte în acest loc. Astăzi expunerea tablourilor este făcută în cadrul aceluiaşi generos muzeu, sursă permanentă de inspiraţie pentru sufletul celui ce-i calcă pragul.

Cuvinte scrise în culoare, expoziţia reprezintă o invitaţie la plimbare prin acest cuprinzător „sat al satelor româneşti”, ne-a declarat colegul nostru Adrian Stoia, muzeograf Muzeul ASTRA.

 

Tablourile pictate de Adrian Stoia vor fi expuse la Pavilionul din Jina, un monument funcțional din Muzeul în aer liber, situat peste drum de scena de pe lacul din Dumbravă. Vernisajul expoziției va avea loc astăzi, în locația mai sus amintită, la ora 11:00.

 

Vă așteptăm!


.......

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP