Un produs Blogger.

luni, iunie 07, 2021

FOLLOW-UP weekend 04-06 iunie 2021

Dragi prieteni, vă aducem la cunoștință că în perioada 04-06 iunie 2021, Muzeul ASTRA a înregistrat 3910 vizitatori. Vă reamintim că în acest interval a avut loc aici un maraton de vaccinare(04-05 iunie) sub deviza ,,Sibiul revine la normal! Pune umărul! Vaccinează-te!”. În cadrul acestei acțiuni s-au vaccinat 153 de persoane împotriva virusului SARS-CoV-2, vaccinurile fiind administrate de către medicii de la Centrul de Vaccinare din Șelimbăr. Persoanele care s-au vaccinat la Muzeul ASTRA au avut de ales între doze de vaccine Pfizer și de vaccine Johnson&Johnson, toate  asigurate de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu.
Toți cei care s-au vaccinat la maratonul de vaccinare organizat la Muzeul ASTRA au beneficiat de intrare gratuită în muzeu în ziua în care le-a fost administrat vaccinul. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu împreună cu Muzeul ASTRA, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, Prefectura Județului Sibiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Sibiu, STS și Primăria Șelimbăr.

 

De asemenea, în paralel cu maratonul de vaccinare, la Muzeul ASTRA a fost organizat și un alt maraton gastronomic, unul meșteșugăresc și altul artistic. În weekend au avut loc demonstrații culinare, în care au fost degustate peste 500 de porții de tocană și ciorbă de oaie la ceaun, 300 de scrumbii afumate/ marinate, 250 de porții de ciorbă de pește lipovenească și 20 de litri de sirop de muguri de brad, toate preparate la ceaun. 

De asemenea, trei meșteri tradiționali (Adrian Coman, Andrei Buda și Camelia Szekely) au confecționat opinci, podoabe din metal și săpunuri naturale, într-o serie de ateliere meșteșugărești care au dat startul activităților programate pentru Ziua Universală a Iei din acest an. Atmosfera a fost întreținută de trupa Hanu’ și Romulus Cipariu cu al său țambal, în zona Târgului de Țară.  

Duminică, în Muzeul în aer liber au fost organizate trei ateliere meșteșugărești - de împâslire lână, făcut ciucurei & semne cusute pe colier + atelier de confecționat brățări din piele cu motive tradiționale. Tot aici a avut loc o bună parte din programul competiției sportive Sibiu Duathlon Challenge. 


Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în acest sfârșit de săptămână și nu numai!

 

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

.......

                                                                                                                                         Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP