Un produs Blogger.

vineri, iunie 11, 2021

INFO IMPORTANT MUZEUL ASTRA – Program activități de Ziua Universală a Iei_12-13 iunie 2021

În perioada 3 – 30 iunie 2021 Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, sărbătorește Ia.  Prin urmare, în acest sens  vor fi organizate și în acest sfârșit de săptămână 4 ateliere meșteșugărești interactive un bazar de vară, o degustare de supă de chimen și un concertSâmbătă și duminică, 12-13 iunie 2021, vizitatorii vor cunoaște și recunoaște astfel artele populare tradiționale, tehnicile de broderie pe piele și cele de cusut/brodat.

 

În 12 iunie 2021 în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului pregătim:


1.     Atelierul de broderie pe piele: Tehnici de broderie pe piele cu Domnica Petrovici, Andrei Răzvan Botez și Vlad Ștefan Botez din Grănicești, județul Suceava

Locație: Gospodăria - atelier de rogojinari din Văleni, jud. Gorj

Interval orar: 10.00-13.00; 15.00-18.00.

Evenimentul are ca scop promovarea meșteșugului tradițional din zona Sucevei, a micilor meșteri populari participanți la Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale, copii dedicați și premianți. Domnica Petrovici, a pus bazele unei grupe speciale cu scopul revitalizării meșteșugului cojocăritului și al broderiei pe piele în zonă, a participat cu elevii la toate cele 24 ediții ale Olimpidei obținând doar premii I sau II. Andrei Răzvan Botez este elev în clasa a IX-a, iar Vlad Ștefan Botez este elev în clasa I a, ambii participanți la Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale.

brodat piele2.    Atelierul de cusut: Acul iscusit. Poveștile bunicii, despre fire, printre fire, peste fire și frumos este dedicat persoanelor adulte, doritoare de a afla informații despre tehnicile de brodare, materialele folosite și utilitatea obiectelor brodate în trecut, în funcție de modelul broderiei.

Locație: Gospodăria cu locuință pe două nivele, Târgu Cărbuneşti, jud. Gorj

Interval orar: 10.00-13.00;15.00-18.00.

3.        Atelierul de confecționat panglici săsești, susținut de meșterul popular Rodica Ispas, din Avrig va introduce publicul în secretele fineții broderiei florale de pe panglicile săsești.

Locație: Gospodăria de viticultor sas, Șeica Mică

Interval orar: 11.00 – 16.00.

detaliu broderie panglici săsești


4.     Bazarul de vară este realizat în colaborare cu Cercul de lucru manual al femeilor evanghelice din Turnișor/ Handarbeitskreis Neppendorf oferă vizitatorilor posibilitatea de a achiziționa diverse produse realizate de mână: broderii, ţesături, piese vestimentare de port specifice sașilor și landlerilor din Turnișor. Publicul dornic de a achiziționa astfel de obiecte va avea posibilitatea de a afla informații legate de modul în care acestea sunt realizate.

Locație: Gospodăria de viticultor sas Șeica Mică

Interval orar:  11.00 – 16.00

5.        GastronomIA: Atelierul gastronomic cu degustare de supă de chimen va demonstra modul de preparare a supei, precum și beneficiile acesteia.

Locație: Gospodăria de viticultor sas Șeica Mică

Interval orar:  11.00-16.00

Degustare: începând cu ora 13.00 până la epuizarea porțiilor

6.        Corul de Copii UNISONdirijor George Dumitrascu va susține un concert  la Etno Tehno Parc, începând cu ora 13:00. Spectacolul va fi asigurat de membrii corului, copii cu vârste cuprinsă între 6 și 9 ani.

 

În 13 iunie  vor fi organizate următoarele ateliere demonstrative interactive:

1.      Atelierul de broderie pe piele: Tehnici de broderie pe piele cu Domnica Petrovici,Andrei Răzvan Botez și Vlad Ștefan Botez din Grănicești, județul Suceava

Locație: Gospodăria - atelier de rogojinari din Văleni, jud. Gorj

Interval orar: 10.00-13.00; 15.00-18.00.

Evenimentul are ca scop promovarea meșteșugului tradițional din zona Sucevei, a micilor meșteri populari participanți la Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale, copii dedicați și premianți. Domnica Petrovici, a pus bazele unei grupe speciale cu scopul revitalizării meșteșugului cojocăritului și al broderiei pe piele în zonă, a participat cu elevii la toate cele 24 ediții ale Olimpidei obținând doar premii I sau II. Andrei Răzvan Botez este elev în clasa a IX-a, iar Vlad Ștefan Botez este elev în clasa I a, ambii participanți la Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale.2.    Atelierul de cusut: Acul iscusit. Poveștile bunicii, despre fire, printre fire, peste fire și frumos este dedicat persoanelor adulte, doritoare de a afla informații despre tehnicile de brodare, materialele folosite și utilitatea obiectelor brodate în trecut, în funcție de modelul broderiei.

Locație: Gospodăria cu locuință pe două nivele, Târgu Cărbuneşti, jud. Gorj

Interval orar: 10.00-13.00;15.00-18.00.

Atelierele vor fi organizate cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV 2. În baza biletului de intrare în muzeu și cu ajutorul unei hărți, vizitatorii vor identifica locația în care se va desfășura atelierul.

atelier cusut


 

Vă așteptăm cu drag!

.......

                                                                                                                                         Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP