Un produs Blogger.

marți, august 09, 2022

CASTRA BARBARORUM @ Muzeul ASTRA-9-11 august 2022

 


Dragi prieteni, vă aducem la cunoștință că începând de azi până joi, 11 august, Muzeul ASTRA organizează un eveniment dedicat patrimoniului cultural arheologic, denumit sugestiv CASTRA BARBARORUM (trad lb. lat.: taberele barbarilor). Evenimentul va avea loc în Muzeul în aer liber, în zona sectorului de prelucrare a metalelor (spațiul delimitat de gospodăria din Corna jud. Alba, șteampul din Abrud, jud.Alba și galeria minieră din Roșia Montană, jud. Alba). Participă membrii Asociației Culturale Omnis Barbaria, meșterul fierar Komakiza și Ars Fabrilis Oficina (atelier de lemnărit la strung antic). 


 

 

La CASTRA BARBARORUM vor avea loc activități demonstrative și interactive, desfășurate sub forma unor ateliere de reconstituiri istorice şi experimente arheologice, prin care vor fi confecționate obiecte casnice, unelte și piese de armament, reproduse fidel după cele descoperite în siturile arheologice. Aici va fi amenajat un atelier de olărit, în cadrul căruia se vor confecționa prin modelare cu mâna, vase și obiecte din lut din antichitate, un atelier meșteșugăresc de orfevrărie a bronzului pentru confecționare de podoabe antice, un atelier meșteșugăresc de fierărie antică – confecționare replici după unelte și arme antice și un atelier meșteșugăresc de lemnărit – confecționare veselă de lemn la strung antic.

 


Meșteșugarii vor fi costumați după modelul vestimentației din perioada antică, întocmai pentru a reconstitui ipostaze din viața cotidiană și meșteșuguri din antichitate.

 

Atelierele se vor desfășura zilnic, în perioada mai sus menționată, între orele 11:00-14:00 şi 16:00-19:00.

 

Evenimentele fac parte din Animă ASTRA!, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

.......

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP